Braća Srzić osvojila pet medalja u Splitu

0
95

Nakon otvaranja natjecateljske sezone ma mitingu “Vidra” u Zagrebu, mlađi juniori i juniori PK Šibenik nastupali su na Jadran Grand Prixu koji se tradicionalno održao krajem listopada, a spomenuto natjecanje je predstavljalo jedno od četiri najvažnija natjecanja za starije natjecatelje.

Ovogodišnji Jadran Grand Prix okupio je 21 klub iz Hrvatske, pet iz Bosne i Hercegovine odnosno 238 plivačica i plivača koji su uveličali jubilarno, 10. izdanje spomenutog natjecanja.

Program natjecanja se sastajao od tri dijela sa 17 pojedinačnih disciplina. Od plivača Šibenika natjecali su se Josip Bepo Srzić, Šimun Srzić, Matej Vukičević, Mauro Galić, Josip Silov i Niko Silov, svi u mlađe juniorskoj konkurenciji.

Najuspješniji od njih bio je Josip Bepo Srzić s osvojene četiri medalje. Josip Bepo je bio zlatni kod mlađih juniora u disciplini 50 prsno gdje je i u konkurenciji juniora osvojio broncu. U disciplini 50 m slobodno osvojio je srebro, a u disciplini 200 m leptir broncu. Brat Šimun bio je uspješan na ovom natjecanju.

U disciplini 200 leptir Šimun je bio nešto brži od brata Josipa te došao do srebrne medalje. Matej Vukičević je najbolju utrku imao u disciplini 50 leđno gdje je osvojio 5. mjesto, a Mauro Galić jednu poziciju slabije. Braća Silov su najbolju utrku imali u disciplini 400 mješovito, iako su se natjecali s dvije godine starijim plivačima, Josip je došao do 4. mjesta, a Niko je bio sedmi.

Foto: PK Šibenik

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime