Foremanova luda večer, 34 poena za slavlje Šibenke pod Tornjem

0
236

Nakon serije loših rezultata, košarkaši Šibenke su priredili iznenađenje u 11. kolu Favbet Premijer lige. Na gostovanju u Zagrebu su svladali Cibonu 68:87, a junak susreta bio je Amerikanac Foreman koji je ubacio 34 poena.

Kakvo otvaranje košarkaša Šibenke u Zagrebu, momčad Damira Milačića s 11 poena Foremana imala je na samom startu susreta 10 poena prednosti, odnosno 5:15, a koševima Hrštića za slobodnih bacanja bilo je i plus 12, pa je odmah reagirala klupa Cibone. No, do kraja prve četvrtine tricu je zabio i Klarin, po dva su poena ubacili Howard i Šarić za prednost Šibenke 15:27.

Početkom druge četvrtine, Amerikanac Foreman je osjetio bol nakon jednog proklizavanja, pa je na nekoliko minuta napustio teren. Osjetilo se to u igri narančastih, jer je Cibona serijom 16:4 stigla do izjednačenja, a košem Vukovića sa slobodnog bacanja i do prvog vodstva. No vratio se Foreman i s četiri trice odveo Šibenku na predah s vodstvom 43:47.

Vratila je Šibenka dvoznamenkastu prednost u nastavku susreta, osmu tricu na susretu pogodio je Amerikanac Foreman za plus 11. Uslijedila je još jedna minuta odmora s klupe domaćina, nakon koje su se serijom 7:0 približili na samo dva poena zaostatka. No tricom Skorića i košem Foremana, na predah se odlazi s vodstvom 57:62.

Sedam minuta prije kraja susreta, tricama Foremana i Klarina, Šibenka je imala 14 poena prednosti. Nastavila je šamaranje tricama, pa su nove postigli Klarin i Foreman i povratka Ciboni više nije bilo. Prva pobjeda Šibenke u Zagrebu 68:87.

Foreman s 34 poenom bio je najbolji igrač utakmice, Klarin je ubacio 15, Skorić 11. Vuković s 17 poena, Radovčić sa 15 i Aranitović sa 14 poena su bili najbolji kod Cibone.

Foto: KK Cibona

KK Cibona: Vuković, Radovčić, Perasović, Jakić, Majcunić, Pavković, Aranitović, Ferderber, Bandov, Krizmanić

GKK Šibenka: Skorić, Hrštić, Bobek, Klarin, Howard, Foreman, Babić, Mandalinić, Perković, Šarić, Škugor, Brajković

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime