Pripreme U-18 ženske reprezentacije

0
294

S izbornikom U-18 ženske košarkaške reprezentacije Deanom Nemecom popričali smo o pripremama, početku prvenstva te o dvije igračice ŽKK Šibenik Franki Ćuklin i Luciji Milković.

Pripreme smo započeli 28.06. u Otočcu. Trenutno je ovdje 14 igračica, Ana Putica iz Raguse priključit će se naknadno. Treniraju sve djevojke, iako imamo problem s ozljedom Dorje Žaje još od finala kupa kada je imala rupturu Ahilove tetive. Zbog težine ozljede to još nije u potpunosti sanirano. Nadam se da će moći igrati, ali zasad još uvijek radi po posebnom programu.

Prve utakmice igramo 10. i 11. srpnja u Otočcu s Bugarskom. Nakon toga selimo u Đurđevac, gdje ćemo 16. i 17. srpnja igrati s Češkom. 23. srpnja selimo u Sloveniju na završne prijateljske utakmice sa Slovenkama. U Ludbregu ćemo odraditi posljednji dio priprema uoči odlaska na Europsko prvenstvo 30. srpnja. 

Konačan popis igračica bit će poznat uoči samog puta na prvenstvo u Sofiji. Prema informacijama iz FIBA-e ove godine samo prvo mjesto na B prvenstvu donosi kvalifikacije u A grupu za sljedeću godinu, pa se samim tim nameće cilj. Dvije igračice Šibenika Franka Ćuklin i Lucija Milković vrijedno i predano rade i sasvim sigurno će biti važan dio ovog ciklusa i ove reprezentacije. 

Foto: Naši tići

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime