Sabioni: Naš primarni cilj je osvajanje skupine

0
213

Pred hrvatskom U-16 reprezentacijom danas je prvi nastup na svjetskom prvenstvu. Izabranici Brune Sabionia, prvenstvo otvaraju dvobojem protiv reprezentacije Turske. Uz njih, tu su reprezentacije Australije i Kanade.

Uoči početka prvenstva, izbornik Bruno Sabioni za naš je portal najavio nastup Hrvatske na SP:

Što se tiče priprema zadovoljan sam angažmanom ekipe, kako na treningu tako i van bazena. Dečki su dobro radili, pripreme su bile duge, s njima smo startali još početkom listopadu prošle godine.

Sada smo fokusirani isključivo na grupnu fazu. Turke poznajemo još od prošle godine s Europskog prvenstva kada smo s njima odigrali dvije utakmice.

S Australijom, koja nas očekuje u drugom kolu, smo igrali prošle godine na pripremnom turniru u Njemačkoj gdje smo ih poprilično lako dobili, ali smatramo da to neće biti ista ekipa kao onda. Na pripremama u Šabcu su na službenoj utakmici sa Srbijom igrali neodlučeno, što nam govori da nisu ekipa za olako shvatiti.

U trećem kolu igramo s Kanadom s kojom smo odigrali neslužbenu trening utakmicu na Malti gdje smo imali prilike osjetiti njihovu kvalitetu.

Po mojoj procijeni po kvaliteti se ističu Australija, Turska pa Kanada. Naš primaran cilj je osvajanje grupe, a za to idemo utakmicu po utakmicu.

Što se tiče daljnje faze natjecanja i nekakve prognoze valja pričekati da odradimo grupnu fazu a onda ćemo razmišljati što i kako dalje.

Foto: HVS

Dvoboj Hrvatske i Turske igra se danas od 15:15 h.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime