Tko će koga nego svoj svoga, prekinut niz Šibenke na Baldekinu

0
290

Košarkaši Šibenke upisali su prvi domaći poraz u ovoj sezoni. U dvoboju 17. kola HT Premijer lige Furnir je na Baldekinu slavio rezultatom 70:78.

Nije momci Damira Milačića odigrali danas dobru utakmicu, umor od europske utakmice u srijedu ipak je napravio svoje. Poveli su narančasti na otvaranju susreta košem Pleadina, na drugoj strani uzvratio je Bošnjak da bi tricom Pleadina i košem Paića Šibenka otišla na 6:2. Raspoloženi Bošnjak gostima donosi prvo vodstvo na susretu 6:7 koje su do kraja prve dionice povećali na 10:17.

Druga dionica susreta otvorena je košem Bjelanovića za dotad najvećih 10:19, odnosno devet koševa prednosti. Šibenka uzvraća preko Paića, Kakara i Jambrovića za preokret 24:22. No Šarinov Furnir ponovno preokreće susret u svoju korist. Dvije trice zabio je Hollingsworth za novih devet poena prednosti. Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom gostiju 29:37.

U nastavku Furnir je u jednom djeliću imao deset koševa prednosti preko Kosa za 37:47, da bi Šibenka preko Jambrovića, Kakara i Skorića uspjela smanjiti na poen zaostatka. Već spomenuti Hollingsworth zaključio je treću dionicu košem za 54:56. Zadnjih deset minuta donijelo je silne pokušaje narančastih da se konačno vrate u susret, što im je košem Brocića za 68:65 i uspjelo, ali nažalost ne za dugo. Uz spornu sudačku odluku, suđena tehnička pogreška klupi Šibenke nakon trice Savića, za narančaste nažalost više povratka nije bilo. Furnir je košem Bošnjaka odnio pobjedu 70:78, čime su prekinuli pozitivan niz Šibenke na Baldekinu.

Kod Šibenke Kakar je ubacio 16 poena, Pleadin 15, Jambrović 14. Kod Furnira Hollingsworth 26, Bošnjak 16. Već u srijedu Šibenka gostuje kod Bosca u 18. kolu HT Premijer lige.

Foto: Milan Balaban

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime