Strunje: Cilj je samo jedan, a to je povratak u prvu ligu

0
603

S trenerom MNK Šibenik Teom Strunjom, popričali smo o trenutnim događanjima u klubu, kadrovskoj križaljci i o novom sustavu natjecanja:

  1. Evo Teo za početak, kako si? Kako provodiš ove vruće ljetne dane?

-Dobro, Hvala na pitanju. Imam aktivni odmor od futsal, gledao sam završetak futsal ligi u Italiji i Španjolskoj. Sad pogledam utakmice brazilske lige i ispratim turnire kod nas. Uz to pratim događanja u futsalu, jer uvijek se pojavi neko zanimljivo ime.

2. Nedavno si produžio ugovor sa MNK Šibenikom 1983, što nam možeš reći o tome?

-Vrlo brzo pronašao sam zajednički jezik s upravom kluba. Bili su jako korektni prema meni, nakon razočaravajuće prošle sezone. Stavili su pred mene izazov i zanimljive ideje, a ja sam osjetio dužnost prema njima i navijačima nakon neostvarenog cilja prošle sezone.

3. Kakvi su planovi za novu sezonu, ekspresni povratak u 1. Ligu ili?

-Cilj je samo jedan, a to je povratak Šibenika 1983 u prvu ligu. To je bio moj glavni uvjet za ostanak u klubu, preslagivanje ekipe i borba od prvog kola za svaki bod. Svjesni smo da će biti iznimno teško, jer od 36 drugoligaških klubova treba biti prvi, a mi vjerujemo da s dobrim radom to možemo ostvariti.

4. Netom nakon završetka sezone, brojni igrači napustili su šibenskog drugoligaša? Kakva je trenutna situacija, traže li se pojačanja?

-Tako je, moram reći da bi tako bilo i da smo ostali u prvoligaškom društvu. Jednostavno ekipa se morala presložiti, ubrzati, pronaći energičnije bekove. Kao prioritet pred upravu sam stavio ostanak Jurkovića, Jarmanovića, Kosora i Škugora. Nije jednostavno, pogotovo sada privući igrača u drugu ligu, ali radimo na tome. Moja želja je da to bude miks šibenske djece uz 3-4 pojačanja koja će donijeti kvalitet više.

5. Kakva je situacija s Zvonimirom Šućurom?

-Zvone je moja tiha patnja, ali teško je za očekivati njegov ostanak. Ipak je on bio prvi strijelac lige i nije realno da nastavi s nama. Ja osobno njega vidim u Dinamu iduću sezonu, a ne bi se čudio da i Crnica razmišlja o njegovim uslugama. Zvone je igrač kojeg će biti teško nadomjestiti jer njegovi golovi su nam donosili jako puno bodova.

6. Imaš li neke svoje želje za pojačanja?

– Imao sam želju pojačati se šibenskom djecom, Dominikom Nadovezom i Mariom Žumbercom. Nažalost, Nadoveza ima druge planove, a za Žumberca se nadam da će se vratiti. Realnije je pronaći stranca nego Hrvata koji će doći igrati drugu ligu, a da može napraviti razliku. Radimo na pojačanjima, ali zasad ne bi o imenima. Pogledao sam 20-tak utakmica potencijalnih pojačanja.

7. Kako komentiraš odluke HNS o natjecanjima za futsal?

Jučer je donesena odluka ali ona se već vukla duzi period tako da smo za nju znali. Treba biti među četiri ekipe za jedinstvenu drugu ligu. Naš cilj je ionako borba za naslov tako da se to podrazumijeva. Mislim da je to dobro za futsal jer će se isprofilirati klubovi koji to mogu i žele pratiti. Ostali će se rekreirati po županijskim ligama. Ulazak u jedinstvenu drugu ligu je minimum što moramo ostvariti. Ja vjerujem da će se mnoge ekipe zbog toga pojačavati i da će liga biti zanimljivija i snažnija nego prošlih godina jer će se svi boriti za nešto do samoga kraja.

  1. Kad planiraš početak priprema?

Točan početak priprema zasad nemamo ali 01.09. ili tjedan prije je okvirni start.

Foto: MNK Šibenik 1983

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime