ABA 2 liga: Šibenka bez pobjede i protiv Širokog

0
159

U susretu 4. kola ABA 2 lige, košarkaši Šibenke su u Zlatiboru upisali četvrti uzastopni poraz. U dvorani Wai Tai, Široki Brijeg je odnio pobjedu 73:80.

Uvodne minute susreta, prošle su u izjednačenoj borbi, Široki je poveo 0:3 preko Čolaka i Brale, a prve poene Šibenci donosi tricom Foreman. Prvo odvajanje, Široki radi preko Junakovića i Brale za plus šest, spomenutu prednost imali su u dva navrata. No, do kraja prve četvrtine, Šibenka se serijom 8:2 vratila i na predah otišla s izjednačenjem 18:18.

Široki se ponovno odvaja u uvodnim minutama druge četvrtine, kada s pet poena Čolaka ponovno odlaze na plus pet, no pet poena Šibenci donosi Foreman za novo izjednačenje 23:23. Sredinom druge četvrtine, dvije trice postiže Foreman za prvo vodstvo narančastih na susretu, slobodnim bacanjem Topolovića i plus četiri. U samom finišu još jednu tricu ubacuje Foreman, a drugu dionicu zaključuje Junaković košem za 37:34 vodstvo Šibenke na poluvremenu.

Šibenka treću četvrtinu otvara serijom 5:2 za dotad najvećih plus šest, no uzvratio je Široki svojom serijom za novi preokret, tricom Junakovića poveli su 42:44. Držali su prednost od jednog do tri poena razlike, imala je Šibenka tricom Foreman plus tri, no šest uzastopnih poena Brale donosi Širokom vodstvo 59:56.

Serijom 0:7, Široki otvara posljednju dionicu susreta za deset poena prednosti, šest minuta prije kraja susreta. Na kraju, novi poraz Šibenke rezultatom 73:80.

Kod Šibenke Foreman je ubacio 22 poena, Babić 15, Skorić 15. Junaković s 21 poenom, Brala s 19,  Čolak s 18 i Nutall s 11 bili su najbolji kod Širokog. U sljedećem kolu, Šibenka u subotu igra protiv Subotice.

Foto: Dragana Stjepanović

GKK Šibenka: Skorić, Hrštić, Bobek, Klarin, Howard, Brown, Babić, Topolović, Mandalinić, Perković, Šarić, Škugor

HKK Široki: Nutall, Čović, Čolak, Miletić, Galić, Brala, Zubac, Jukić, Karamarko, Vujanović, Junaković

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime