Bez iznenađenja na Rujevici, Šibenik bez naslova kupa

0
285
Šibenik 15

Finale kupa Hrvatske, donio je na Rujevici sraz mrskih rivala Hajduka i Šibenika. Pred ugodno popunjenim stadionom, s jedne strane popunjena Funcutima, s druge Torcidom. Hajduk je pobjedom od 0:2 došao do naslova, Šibenčani nisu uspjeli uljepšati kraj sezone.

Hladan tuš oblio je Šibenčane na samom otvaranju susreta, no na sreću sve se dobro završilo. Igrala se treća minuta kada je ubačaj s lijeve strane u šesnaestercu dočekao Mlakar i pogodio preko Đakovića za 1:0, no nakon pregleda VARA, pogodak je poništen zbog zaleđa. U 9. minuti ponovno prijete Splićani, ubacio je Sahiti u kazneni prostor, no lopta se od Kvesića odbila u korner. Jedanaest minuta kasnije iz daljine je zaprijetio Livaja, no daleko je otišlo da bi ugrozilo vrata Đakovića. Šibenik se prvi put javlja u 32. minuti kada Kvržić s 20-tak metara puca pored gola. Posljednju priliku u prvom dijelu imao je Hajduk, Mlakar se izašao sam pred Đakovića i prebacio loptu preko njega, no obrana Šibenika otklanja opasnost. U nastavku akcije Mlakar asistira Livaja, no i njegov udarac obrana uspješno rješava.

Prva prilika u nastavku donijelo je vodstvo Hajduka. Dijagonalu je u kazneni prostor za Livaju uputio Ferro, lopta se odbija do Melnjaka a on lijevom nogom zabija u desni donji kut za vodstvo Hajduka 1:0.  U 73. minuti opasno je ponovno moglo biti pred vratima Đakovića, no šibenski vratar kupi loptu ispred natrčalog Sahitia. Šibenik prijeti u 74. minuti, no udarac Arai odlazi visoko preko gola. U 93. minuti kazneni udarac za Hajduk, u kaznenom prostoru srušen je Mlakar, a nakon pregleda VARA, sudac Pajač je pokazao na kazneni udarac. S bijele točke precizan je bio Livaja, koji je ponovno bio željan pažnje, pa je počeo provocirati navijače Šibenika.

Šibenčanima sada slijedi utakmica s Hajdukom u posljednjem 36. kolu Supersport 1. HNL.

Foto: Slobodan Sandić za ŠI-sport

HNK Hajduk: Lučić, Sigur, Awaziem, Ferro, Melnjak, Pukštas, Krovinović, Sahiti, Benrahou, Mlakar, Livaja

Još su igrali: Anello, Fossati,

HNK Šibenik: Đaković, Kvržić, Perić, Kvesić, Mina, Arai, Đorić, Soldo, Hiroš, Dolček, Špeljak

Još su igrali: Mesa, Pozo, Čanađija, Knežević, Grdić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime