Boćari Šibenika 2020 izborili plasman u 2 HBL srednja Dalmacija!

0
518

Boćari Šibenika 2020 konačno su došli do plasmana u 2. HBL SD. U ponovljenom finalnom susretu pobijedili su BK Bulin sa 17:7. U prvoj igri Zlatko Celić je pobijedio Borisa Čankovića sa 6:9, za prva dva poena Šibenika.

Dean Arambaša povećao je prednost Šibenika na 0:4 pobjedom 9:11 protiv Antonia Bilosnića. U igri parova Ante Gatara i Vlatko Vulinović su pobijedili Ivicu Dragaša i Anđela Paleku s 3:13 za vodstvo Šibenika 0:6.

U dvoboju trojki meč je završio neodlučeno 1:1, čime su gosti iz Zadra došli do prvog poena za smanjenje prednosti na 1:7. Zatim je uslijedilo brzinski izbačaj, Ante Gatara je Šibenčanima donio nova dva poena. Zlatko Celić je u preciznom izbacivanju s 15:21 svladao Josipa Alvira, dok je Mateo Čanković s 25:24 svladao Josipa Petkovića.

U brzinskom štafetnom Zadrani su sebi osigurali nove poene, Bilosnić je pobijedio Gataru s 33:25, dok je Paleka pobijedio Rakića s 49:44. U tim trenutcima semafor je pokazivao 11:5 za Šibenik. Vlatko Vulinović je u igri pojedinačno s 12:7 pobijedio Josipa Alvira za nove poene Šibenika.

Gosti iz Zadra nisu se predavali, te su u igri parova slavili s 2:0 i smanjenje vodstva na 13:7. No njihova nada bila je kratkog vijeka, Ivica Ledenko i Dean Arambaša su u igri parova s 8:10 svladali dvojac Šarić-Paleka i doveli Šibenik na prag pobjede. Heroji šibenske pobjede bili su Ante Gatara i Zlatko Celić koji su u posljednjoj igri s 8:7 svladali dvojac Bilosnić. Šibenska pjesma mogla je krenuti, iz drugog pokušaja konačno su izborili plasman u viši rang.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime