Ćaleta: Ozljede su nas poremetile, za budućnost se ne trebamo bojati

0
779
viktoria 4

S trenerom ŽVK Viktoria Mariom Ćaletom napravili smo kratki pregled sezone koja je nedavno završila.

Osvrt na netom završenu sezonu

Što se tiče sezone, mogu slobodno reći da smo mogli napraviti stepenicu više. Nažalost, ovu sezonu stvarno nismo imali sreće kao u prethodnima kad smo bili kompletni. Jednostavno, događale su se nepredviđene situacije gdje smo imali dosta izostanaka zbog pandemije i ozljeda glavnih igračica. Osim prva tri kola, nigdje nismo bili kompletni pogotovo što se tiče glavnih igračica. Kad povučem crtu i vidim s kojom mladom ekipom igram opet moram reći da je sezona bila dobra.

Osvrt na roster

Izbacili smo nekoliko mladih igračica: Hanu Mijat, Marcelu Lovrić Caparin i Toninu Vlahov. Pokazalo se da ćemo moći na njih računati u sljedećoj sezoni. Uz njih moram spomenuti našu mladu vratarku Noru Prelević koja će u dogledno vrijeme pokazati da se radi o odličnoj vratarki. Za budućnost kluba se ne trebamo bojati. Imamo još nekoliko igračica čije vrijeme dolazi, tu mislim na Anđelu Dugopoljac.

Nekoliko igračica na reprezentativnim okupljanjima

Imamo nekoliko igračica koje su po reprezentacijama. To je kostur naše ekipe, naše prva vratarka Andrea Marić, koja je u juniorskoj selekciji reprezentacije i seniorskoj. Isto tako Ana Desnica te kapetanica Ana Goreta. Oslonac je bio oko njih plus nekoliko mlađih koje su po reprezentacijama; Marijeta Jolić, Matija Bumbak, Magdalena Martinović, Kiara Jakelić, Iva Čoga. Ona je ove sezone imala tešku ozljedu gležnja ove sezone.

Planovi za sljedeću sezonu

Okrećemo se priprema za novu sezonu. Nećemo stati trenirati, možda će na ljeto dobiti dvadesetak dana pauze. Čekamo to mlađe juniorsko i kadetsko prvenstvo da odradimo i poslije velike Gospe počinju priprema za novu sezonu. Naše cure očekuju i pripreme za europsko prvenstvo u Splitu gdje smo domaćini. Naše tri cure su na popisu izbornice. Za nas će biti velika nagrada ako netka od njih bude na završnom popisu, daj bože da budu sve tri. To bi bio veliki uspjeh za naš klub. Imamo još Mijat, Lovrić Caparin, Vlahov i Prelević koje su pozvane u U-16 reprezentaciju, a dvije su godine mlađe. U U-13 imamo Dugopoljac i Prelević.

Spomenuo bih i trenera Josipa Petkovića koji radi odličan posao. Proizvodimo mlade igračice te iz njih izvlačimo maksimum. Plodovi toga rada su pozivi na reprezentativna okupljanja. Nadamo se da će u dogledno vrijeme pokazati značajnu ulogu u klubu i reprezentaciji.

Postgoretovska era

Što se tiče naše kapetanice, odlazi nam na fakultet. Voljeli bismo da ostane s nama, no mi tu ne možemo ništa. Mlada cure, potencijal našeg vaterpola. Teško će biti je nadomjestiti, ali napravit ćemo sve da kadar ne pati sljedeću sezonu. Hvala joj na svemu, bila je mama i tata ove ekipe.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime