Dženan Rahimić tvorac najugodnijeg iznenađenja u BIH ligi

0
736

U novom intervju na našem portalu, popričali smo s bivšim trenerom Šibenke Dženanom Rahimićem. Rahimić je od listopada na čelu KK Bosne gdje je u par mjeseci iz ničega napravio najugodnije iznenađenje bosanske lige.

Evo Dženane, za početak kako ste i kako je u Bosni? Nedostaje li Vam Šibenik?

  • Naravno da mi nedostaje Šibenik, tu je moja familija i prijatelji. Takav je posao, to je nešto što se mora i bit će to sve dobro. Preostalo je još nekoliko mjeseci lige tako da se brzo vidimo u Šibeniku.

U listopadu preuzeli ste klupu KK Bosna i od njega napravili jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg dijela prvenstva. Što kažete na dosadašnje rezultate?

  • Što se tiče mog preuzimanja KK Bosne, to se dogodilo na jedan neobičan način. Pošto klub nije znao da će igrati prvu ligu jer su prošle sezone su izgubili prvoligaški status, dobili su poziv da igraju ponovno prvu ligu. Na brzinu se nešto sklepalo i skupili smo se u utorak a već u subotu je bila prva utakmica protiv Zrinjskog. Ne pamtim da se takvo nešto igdje desilo, ali evo nakon 12 utakmica imamo skor 8-4, zauzimamo četvrtu poziciju. Ne da nitko ovakvo nešto nije očekivao nego smo apsolutno iznenađenje liga. Opet na kraju moram naglasiti da je to više nego zasluženo jer momci su napravili jednu dobru klapu s ugodnom atmosferom. Nakon par kola već se vidjelo da imamo neku igru, neke kretnje i nadam se da ćemo nastaviti ovako.

Koji su ciljevi kluba u bližoj budućnosti?

  • Na početku prvenstva imali smo jedan jedini cilj, a to je da klub ostane u ligi, da ne bude nikakvih problema oko toga. Mi smo to već odavno riješili i sada idemo dalje probati uhvatiti playoff. Prije svega probat ćemo igrati dobro pa ako dođe koja pobjeda to će biti odlično. Jedan od ciljeva je bilo da se klub financijski stabilizira što smo uspjeli u ova četiri mjeseca. Da se razumijemo, nije to nekakav ekstremni budžet, to su minimalne plače, klub to sve uredno ispunjava. Nadam se da ćemo tamo negdje u trećem četvrtom mjesecu vidjeti da smo napravili dobre temelje i spremati se za sljedeću sezonu.

Ima li razlike između hrvatske i bosanske lige, jesu li utakmice Bosne, posječene kao i one na Baldekinu?

  • Što se tiče razlike, ima tu nekih nijansi. Ekipe kao su Zadar, Cibona i Split su sigurno puno bolje nego prve tri vodeće ekipe u bosanskoj ligi. S druge strane, imamo Borac, Široki Brijeg, Borac pa i nas koji bi se u Hrvatskoj borili za plasman u ligu za prvaka. Sva ima svoje prednosti, ali manje više to je sve u par deka što se kaže. Što se tiče posjete malo se to promijenilo. Prošla sezona bila je katastrofalna za Bosnu, navijači su odustali. Dobrim igrama u novoj sezoni ponovno se počinje puniti Mala Skenderija i ja se nadam da će to do kraja sezone biti još bolje.

Pratite li Šibenku? Što kažete na njihove dosadašnje rezultate i rad trenera Milačića?

  • Naravno da pratim Šibenku, to je moj klub. Ja to ne mogu da ne pratim, ne baš kroz stremu i uživo jer nam se poklapaju termini, ali pratim. Vidim da imaju rezultate i stvarno jednu dobru sezonu. Drago mi je zbog trenera Milačića, Maleša i Kreše Baljkasa koji rade odličan posao. Ako je itko ikad sumnjao u njih, sada može vidjeti njihov rad. Želim im da ovako nastave, ako dođe do i nekakvog pada da ne bude sumnje jer sve su to dobri stručnjaci.

Foto: Sport1.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime