Hrvatska U-20 reprezentacija: Pobjeda za 7. mjesto na EP u Podgorici

0
392

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija ostvarila je pobjedu u posljednjem dvoboju na Europskom prvenstvu u Podgorici. U utakmici su za 7. mjesto pobijedili reprezentaciju Belgije rezultatom 93:77. Hrvatska je furiozno otvorila dvoboj, u jednom trenutku prednost je bila 30:8. Belgijanci su se uspjeli vratiti u susret i do kraja prve četvrtine spustili prednost na 34:21, da bi se na potpuno vratili u susret s rezultatom 42:42.

U nastavku su Belgijanci čak i poveli s 52:54, a onda tricom Lea Menala Hrvatska ponovno okreće susret na svoj mlin. Pogodio je Menalo još jednu tricu, pa je tricu dodao i Perkušić, pa je dva poena dodao i Bošnjak. Hrvatska je otišla na prednost 63:54 koju je uspjela sačuvati do kraja treće dionice koja je završila 73:65. Posljednju dionicu tricom pod prekršajem za četiri poena u jednom napadu otvorio je Krševan Klarica. Upravo su njegovi poeni uz doprinos Menala s crte slobodnih bacanja Hrvatsku brzo dovelo do 15 poena razlike 80-65. Povratka za Belgijance više nije bilo.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Menalo s 28 poena i 8 skokova, Bošnjak je ubacio 19 poena uz 5 skokova, Tomislav Buljan 13 poena i 6 skokova.

Foto: FIBA

Juraj Pleadin na Europskom prvenstvu je odigrao šest susreta. Postigao je 32 poena za Hrvatsku, na terenu je proveo u prosjeku 23. minute.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime