Intervju s Petrom Dragović

0
1777

1. Evo Petra za početak, ukratko nam se predstavi?

-Bok, ja sam Petra Dragović, imam 15 godina i idem u prvi razred Medicinske škole Šibenik. Treniram košarku u ženskom košarkaškom klubu Šibenik.

Foto: Naši tići

2. Gdje i kada je započela tvoja košarkaška priča?

Moj početak u košarci je bio prije 8 godina u košarkaškom klubu Dražen Petrović gdje sam trenirala pod “okom” trenera Mira Kotarca. Nakon 4 godine na poziv Petra Zlatopera prelazim u ŽKK Šibenik gdje trenutno igram za prvu ekipu izbornika Stipe Bralića.

3. Iza tebe je prva polusezona odrađena sa seniorskom ekipom, kakav je bio osjećaj kad si saznala da ćeš sa 15. godina biti članicom prve ekipe?

-Osjećaji su mi u početku bili pomiješani. Koliko sam bila sretna toliko me bilo i strah kako će me starije cure prihvatiti kao najmlađeg člana ekipe. No međutim, cure su me super prihvatile i sve se odlično slažemo.

Foto: Naši tići

4. Kako si zadovoljna dosadašnjim dijelom sezone, ŽKK Šibenik s nikad mlađom ekipom bori se za opstanak u sve jačoj Premijer ženskoj ligi?

-Iako smo poprilično mlada ekipa, trudimo se i dajemo sve od sebe kako bi ostale u prvoj ligi. Nadam se da ćemo to uspjeti dolaskom iskusnih Nives i Monike.

Foto: Naši tići

5. Tko je po tebi favorit za osvajanje lige, a tko glavni favorit za ispadanje?

-Po meni glavni favorit za osvajanje lige je Ragusa, a za ispadanje Brod na Savi

6. Koji je dosad najteži protivnik bio po tebi?

-Najteži protivnik mi je možda bila Trešnjevka.

Foto: Naši tići

7. Ove godine stigao ti je poziv i u kadetsku reprezentaciju Hrvatske, kakvi su bili prvi dojmovi? Možemo li te očekivati na konačnom popisu igračica za prvenstvo koje je rasporedu ovo ljeto?

-Bilo mi je jako drago što sam imala mogućnost biti na pripremama sa reprezentacijom i smatram da mi je ovo samo još jedna motivacija više za rad i napredak. Kao i svaka druga košarkašica, nadam se da ću izboriti svoje mjesto na popisu igračica za ovo ljeto.

Foto: HKS

8. Učenica si Medicinske škole u Šibeniku, kako usklađuješ školske obveze i obveze prema klubu i reprezentaciji? Kako provodiš slobodno vrijeme ako ga uopće i imaš uz sve ove obveze?

-Teško je balansirati školu i košarkom pogotovo u vrijeme korone i mnogobrojnih izolacija. Nadam se da će profesori imati razumijevanja i da ću uspješno završiti razred. Slobodnog vremena baš i nemam ali kada ga “uhvatim” volim se družiti sa obitelji ili otići pogledati neku utakmicu.

9. Najdraže suigračice?

-Sa svima se odlično slažem ali izuzetak je Josipa Milković koja je također bila sa mnom na pripremama reprezentacije.

Foto: Naši tići

10. U kojem jačem košarkaškom klubu se vidiš jednog dana?

-Imam svoj neki cilj, nadam se da ću ga jednog dana ostvariti ali neka to bude tajna.

11. Pratiš li još koji sport u Šibeniku osim košarke?

-Volim pogledati utakmice malog nogometa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime