Ivan Zoričić izabran za člana Nadzornog odbora Hrvatskog karate saveza

0
818

Na izbornoj skupštini Hrvatskog karate saveza održanoj u Zagrebu 11. svibnja 2022. godine izabrano je novo vodstvo za mandatno razdoblje 2022. – 2026. godine.
Dramatičan tijek skupštine rezultirao je trajanjem do kasno u noć. Ishod je donio i mnoge
novosti, po mnogima nazvana „pobjedom demokracije“.
Dakako da je cijeli tijek izbora bio predvidiv za sve one koji su bili uključeni u predizbornu
kampanju. Korona kriza, negativni trendovi uključujući i rat u Ukrajini potaknuli su delegate
da svojim glasom biraju dobre kandidate iza kojih stoje rezultati, kako u sportskoj karijeri dok su se natjecali, tako i u trenerskoj. Veteranima, kojima treba odati priznanja za dugogodišnji doprinos u karateu, se na demokratski način pokazalo da je njihovo vrijeme na zalasku i da su njihovi učenici dorasli preuzeti i ključna mjesta u vođenju saveza.
Ivan Zoričić je velikom većinom dobio mandat člana Nadzornog odbora. Ivan je prepoznatljiv kao jedan od trofejnijih natjecatelja kroz sve dobne skupine, višegodišnji
reprezentativac, a sada predsjednik i trener jednog od najuspješnijih klubova u Hrvatskoj, KK Šibenik 1066. Već nekoliko godina se gradi ideja o podizanju dalmatinskog karatea, zajedničkih priprema, kampova… Upravo ovaj Ivanov rad šibenski je karate postavio u sam vrh dalmatinskog karatea, kako u masovnosti tako i u dobrim rezultatima.
Sada Ivan ima i drugo poslanje: dati svoj doprinos kod uređenja i vođenja naše krovne
organizacije, Hrvatskog karate saveza.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime