Mauro Galić novi prvak Hrvatske na 100 leptir!

0
456
Mauro Galić

Prvenstvo Hrvatska za kadete

Na zagrebačkim Sveticama proteklog je vikenda održano Prvenstvo Hrvatske za kadete. Kroz tri dijela natjecanja nastupilo je 218 plivačica i plivača, a među njima i četiri plivača iz PK Šibenik.

Plivači Šibenika ponovno su otplivali svoje najbolje rezultate te pokazali odličnu formu kada je to najpotrebnije. Mauro Galić je postao novi prvak Hrvatske u disciplini 100 leptir. Nakon bronce na Prvenstvu hrvatske u 25 m bazenima, Mauro je ovog puta bio najbrži i s rezultatom 1:01,81 zasluženo uzeo zlato.

U drugom dijelu programa Mauro je još jednom došao do medalje. U dvostruko dužoj dionici uspio je svoj najbolji rezultat poboljšati za 7 sekundi i popeti se na izvrsno 3. mjesto.

Niko Silov je nakon loma ruke u lipnju nastupio u pet disciplina i otplivao svoje najbolje rezultate u svih pet. Najbolju utrli je imao u disciplini 200 leđno u kojoj je završio na 11. mjestu s popravljenim osobnim rekordom za 6 sekundi.

Josip Silov je također nastupio u pet pojedinačnih disciplina u kojima je ostvario 4 osobna rekorda. Najbolji plasman imao je u disciplini 400 mješovito gdje je zauzeo 9. mjesto. Treba napomenuti  kako su Josip i Niko ulazno godište kadeta, te se od njih očekuje borba za plasman u kadetskoj konkurenciji.

Luka Cvitan je nastupio u dvije prsne discipline i u obje popravio vremena s Regionalnog prvenstva na kojem je ostvario normu za nastup na PH. U disciplini 100 prsno zauzeo je 17. mjesto od 33. plivača koja su nastupila.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime