Mijenjao bih sve svoje pogotke, za titulu sa Šibenikom

0
305

Prije 20 dana završena je natjecanje u 2. HMNL jug. Malonogometaši Šibenika 1983 nisu uspjeli ostvariti svoj glavni cilj, a to je plasman u kvalifikacije za 1. HMNL. Unatoč neuspjehu, pamtit će se finale kupa gdje su u Zagrebu u finalu na kraju poraženi od Futsal Pule. Stare boljke iz debitantske sezone u 1. HMNL, ponovno su izašle na vidjelo, pa su Narančasti su u susretima kod izravnih konkurenata zakazali kada je bilo najpotrebnije. Za razgovor smo uhvatili prvog topnika kluba, Brazilca Mikhaela Almeidu koji još nije otišao u svoju domovinu, na zasluženi odmor.

Bok Mikhaele, kako si, nedostaje li ti futsal?

  • Bok Ivane, Dobro sam. Prvenstvo je završilo prije 20-tak dana i nedostaje mi. Volim to što radim, tako da mi sigurno nedostaje.

Jesu li se slegli dojmovi, ili te još uvijek drže?

  • Nažalost još uvijek me drže i pitam se što smo mogli napraviti za rasplet bude bolji za nas.

Kako bi ocijenio sezonu. Nažalost, glavni cilj a to je plasman u kvalifikacije za 1. HMNL nije ostvaren. Što je po tebi glavni razlog tome?

  • Sezona sigurno bila uspješna za nas jer nismo uspjeli izboriti kvalifikacije, ali uspjeli smo izboriti finale kupa, što pokazuje da smo imali dobru momčad. Nažalost, u utakmicama koje su se smatrale izravnim okršajima nismo uspjeli pobijediti i to se ispostavilo kao uzrok. Moramo se odmoriti i na jesen vratiti psihički još jači.

Osim tužnih trenutaka, bilo je i lijepih. Bio si prvi strijelac kluba s 26 pogodaka, koliko ti to znači. Osim titule za najboljeg strijelca, kao što si spomenuo igrali smo finale kupa gdje smo na kraju poraženi od Pule?

  • Individualno je ovo jako dobro, sretan sam što sam postigao sve te pogotke, ali ništa to ne bi bilo moguće bez mojih suigrača. Ali, priznajem kad bih imao priliku, mijenjao bih sve te pogotke za naš plasman u viši rang. Što se finala kupa tiče, to smatram kao nagradu, zaslužili smo to i sigurno će mi ostati u sjećanju.

Kako to da nisi još otišao kući, nedostaje li ti obitelj?

  • Da, jako mi nedostaje moja obitelj. To je cijena koju plaćaš kako bi ostvario svoj san, što si dalje od onih koje volite, ali ja to činim za njih.

Kakvi su ti planovi za sljedeću sezonu, ostaješ u Šibeniku?

  • Da, ostajem u Šibeniku. Želim da se vratimo još jači i ostvarimo svoj cilj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime