Na otoku Prviću osnovan vaterpolo klub

0
646

Zanimljiva priča stiže nam s otoka Prvića. Naime, tamo je ovih dana osnovan Vaterpolo klub Prvić. Predsjednik kluba je Miro Antić, potpredsjednik kluba je Elvis Juric. Upravo smo s Elvisom jučer popričali o novoosnovanom klubu.

Ideju o osnivanju kluba imao je predsjednik kluba Miro Antić. U početku je to pokušavao sam no nije mu išlo. Povezao se s Ivanom Šantićem koji se povezao i sa mnom. Tu smo shvatili da našem Prviću nešto nedostaje, za svu tu djecu kao i za samo mjesto. Ušli smo u tu priču s vaterpolom, sjeli, popričali i brzo se dogovorili.

Prioritet nam je da se igra treća liga, no meni su bitnija djeca. Osnovali smo udrugu, polijepili plakate, objavili na facebook stranici kluba. Tu se u početku javilo desetak roditelja i tu smo mislili da će biti desetak djece. Na prvom treningu pojavilo se 24 djece, sutra dan ih je bilo preko 30. Treninzi su bili predviđeni tri puta tjedno, ponedjeljak-srijeda-petak.

Za igranje treće lige, trebat će nam i financijska pomoć. Trebalo bi nam oko 30.000 kn da bi bili na pozitivnoj nuli. Trenutno smo u fazi traženja donatora. Veliku pomoć dali su nam lokalni mještani, Vaterpolo klub Solaris i njihovoj trener Jure Marelja, Vodice i Šibenik.

U toj našoj ljetnoj ligi bili bi Tisno, Betina, Solaris i Sv. Filip i Jakov. Ukoliko sredimo financije, tu bi trebali biti i mi. Sistem natjecanja je isti, bodovno također isti i može se ući u rang više, ali nitko od njih nema bazen. To su igrači koji igraju seniorski vaterpolo, tako da su tijekom sezone u svojim klubovima i amaterski igrači.

Cilj je da oživimo cijelo mjesto, da djecu odvučemo iz kuće. Želimo također da se plasiramo u treću ligu, da budemo što bolji i da u klubu budu što više Prvićana.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime