Nikola Knežić u izabranoj vrsti Hrvatske

0
621

Zadnjeg tjedna u kolovozu, 16-godišnji Šibenčanin Nikola Knežić je proveo na pripremama za nastup na Balkan Rowing Championsu. BRC će se drugog tjedna u rujnu održati u Višegradu. Zajedno s Nikolom na pripremama je nazočio i glavni trener VK Krka Milan Radečić.

Nakon kratkog razdoblja usklađivanja šibensko-riječkog zaveslaja izbornik je posadi i treneru naložio nastup na izbornoj utrci. Osim njih sudjelovale su još tri klupska dubla( dva iz Zagreba i jedan iz Osijeka). Prema unaprijed predviđenim pravilima pobjedniku izborne utrke pripala bi čast predstavljanja Hrvatske baš u dvojcu, dok bi ostali svoje mjesto tražili u četvercu ili osmercu.

Poslije izborne utrke Nikola i Petar nastavili su s radom u očekivanju nastupa u Sloveniji na tradicionalnoj međunarodnoj regati u Mariboru( 26. i 27. kolovoza). Prvog dana regate održan je Mladinski šesteroboj pokrajina i to po dvije iz Austrije i Italije, te po jedna iz Slovenije i Hrvatske. Petar je veslao u skifu i zauzeo drugo mjesto. U subotu, drugog dana, momci su trebali pokazati tko je gazda među 20 prijavljenih dublova. Veslalo se po skupinama od po pet i šibensko-riječka kombinacija je pomela konkurenciju. Koliko su brzi bili, govori činjenica da su drugi najbrži zaostajali 7:13:1.

Nakon Maribora momci su se vratili kućama, no nakon tjedan dana uslijedilo je ponovno okupljanje. Počele su pripreme za nastup na Veslačkom prvenstvu Balkana.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime