Plivači Šibenika osvojili 20 medalja na mitingu “Sveti Mihovil” u Šibeniku

0
222

15. i 16. listopada u Šibeniku je održan plivački miting “Sveti Mihovil” u organizaciji Plivačkog kluba Šibenik. Bio je to 17. po redu miting koji je okupio plivačice i plivače iz 14 klubova diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Ukupno je nastupilo 257 natjecatelja u kategorijama kadeta i mlađih kadeta.

Plivački klub Šibenik nastupao je s 26 plivačica i plivača. Iva Marija Ercegović, Tonka Hulje, Marta Landeka, Tea Tatar, Noa Slavica, Luči Slavica, Maja Dubravica, Mia Petrović, Klara Pilipac, Lucija Klisović, Petra Pešić, Fran Validžić, Božo Dodig, Ante Paladin, Niko Erceg, Bartol Šišak, Niko Silov, Josip Silov, Leon Roško, Šimun Dučić, Jakov Volić, Marko Grubišić, Vito Ljepava, Marin Skorić, Petar Blažević i Matko Bogdan predstavljali su PK Šibenik.

Ukupno su plivači Šibenika osvojili 20 medalja. Najuspješniji kod plivača bili su braća Silov s po četiri osvojene medalje, dok je kod plivačica Tonka Huljev osvojila tri medalje.

A kategorija donijela je srebro Niki Silovu u kategoriji 100 slobodno i zlato u 100 mješovito. Josip Silov na 200 leđno bio je zlatni, srebrni na 200 mješovito i brončani na 100 leptir.

Tonka Huljev osvojila je broncu na 200 leđno, srebro na 200 mješovito i broncu na 100 leđno. Marko Grubišić na 200 mješovito bio je srebrni kao i na 100 mješovito.

Vito Ljepava na 100 leđno osvojio je brončanu medalju, dok se zlatom okitio u disciplini 100 leptir. U D kategoriji Božo Dodig zlatni na 200 leđno i brončani na 50 leptir. Ante Paladin zlatni na 100 prsno i srebrni na 100 mješovito. Klara Pilipac osvojila je zlato na 200 mješovito.

U ukupnom poretku Niko Silov bio je treći u A kategoriji s 1567 osvojenih bodova. Ispred Nike našli su se Ivano Arić iz splitskog Mornara i Viktor Bačić iz Jadrana. Kod plivačica najuspješnija je bila Lana Čavrak iz splitskog POŠK-a s osvojenih 1965 bodova. Sljedeći nastup kadeti i mlađi kadeti imat će u zadru na 13. mitingu “Sveti Krševan”. Stariji natjecatelji sudjelovat će ovog vikenda na Grand prixu sezone, Jadran 2022 u Splitu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime