Predstavljamo Juru Copića, novo pojačanje MNK Crnica

0
1103

U novom intervju predstavljamo Vam najnovije pojačanje MNK Crnica, 24-godišnjeg Šibenčanina Juru Copića. Šibenčanin sa zagrebačkom adresom, u novoj sezoni odjenuti dres svog kluba.

Evo Jure, za početak nam reci kako je počela tvoja karijera?

-Moj je futsal put počeo u nekadašnjem prvoligašu, a danas drugoligašu Novom Marofu u kojem sam proveo jednu sezonu. Trener mi je bio Tin Huzjak koji me je puno toga naučio i koji mi je, uz ostatak ekipe, usadio ljubav prema futsalu.

Zbog fakultetskih obveza, karijera te odvela u Zagreb?

-S obzirom da sam student 6. godine Veterinarskog fakulteta i da sam bio vezan za Zagreb zbog fakultetskih obveza moj sljedeći futsal korak bio je prelazak u Alumnus. Klub u kojem se mladi, talentirani igrači imaju priliku etablirati na prvoligašku scenu. Činjenica da mi je tamo trener bio Jakov Ungarov dodatno me je privukla. Jakov je odličan trener koji ima enormno znanje, veliko strpljenje i povjerenje u svoje igrače. Na taj način pomaže da se afirmiraju u prvoligaški futsal. Stvarno sam mu zahvalan na svemu što me naučio u tom periodu i ne bih imao ništa protiv toga da jedan dan opet surađujemo. U Alumnusu sam stekao prvo prvoligaško iskustvo, odigrao 9 prvenstvenih utakmica i postigao 3 pogotka.

Nakon epizode u Alumnusu, slijedio je poziv u Goricu. Kako je bilo u Gorici, sa Šibenikom 1983 se igrali kvalifikacije?

Nakon Alumnusa sam prešao u redove Futsal Gorice. Tamo su me kao suigrači dočekali poznati igrači s hrvatskih parketa kao Matan, Petrović, Rumbak, Pavlović, Čirjak, Šestić i ostali suigrači s kojima sam se okrunio titulom osvajača 2. HMNL regije zapad zabivši 10 golova u proljetnom dijelu prvenstva. Nažalost, nisam odigrao niti jednu utakmicu kvalifikacija za prvu ligu zbog ozljede pokosnice na potkoljenici. Hvala Bogu, ta ozljeda je sada iza mene i spreman sam za Europsko sveučilišno prvenstvo koje se odvija u Poljskoj. Izbornik nam je Alen Jukić s kojim već dugo treniramo i pripremamo se za natjecanje na kojem očekujem odličan rezultat.

Kako je došlo do suradnje s Crnicom?

Završetkom sezone uslijedio je poziv gospodina Kulušića, direktora MNK Crnica koji mi je predstavio svoje ideje. Njegove ideje su se poklopile s mojom ambicioznom naravi nakon čega smo se vrlo brzo dogovorili. Za kraj želim naglasiti da se jedva čekam priključiti momčadi i obući dres kluba iz kvarta. U njemu sam odrastao i napravio svoje prve nogometne korake na starom “Metalcu”. Siguran sam da će to biti poseban osjećaj znajući koliko je mojih sugrađana radilo na stvaranju danas stabilnog i zdravog prvoligaša kao što je Crnica.

jure copić

Foto: MNK Crnica

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime