Sjajna nedjelja za Krkaše na posljednjoj regati Kupa Dalmacije 2022

0
392
vk krka 8

Posljednja regata za “Kup Dalmacije 2022” održana je u nedjelju u Posedarju

Treneri Radečić, Krasić i Milošević na nedjeljni izlet u Posedarje poveli su ukupno 32 natjecatelja, od čega 5 cura( nedostajale Sara Slugan i Marta Budimir), te 27 momaka( nedostajao Niko Lucić). Bili su raspoređeni u 18 posada i 13 disciplina koji su činili dio velikog skupa od 400 veslača i veslačica.

Mlađi i stariji kadeti su u školskim GIG četvercima osvojili prva mjesta, isto kao i Šime Grubišić i Tara Doodney u samcima za mlađe kadete i kadetkinje. U mlađem sastavu GIG-a sjedili su kormilar Luka Leon Batinica te veslači Matija Diklić, Luka Papak, Nato Alfier i Lovro Palinić. Stariji sastav su činili Marijeta Slugan, Lovre Papak, Vice Morić, Vice Alfier te Ivano Zorica. Srebrom su se okitili Jerko Petrović i Jakov Mikulandra u kadetskom dvojcu na pariće, kao i Franko Šarić u samcu za starije kadete.

Tri prva mjesta, svatko u svojoj skupini samaca za mlađe juniore, uvjerljivo su osvojili Marko Martinović, Nikola Knežić i Franko Dobra. Prvi u dvojcu na pariće bili su Filip Šarlija i Jakov Slavica. U disciplini četverac na pariće mlađih juniora prvo mjesto osvojili su Max Doodney, Duje Garma, Šime Slavica i Marin Trzin. Treba spomenuti i Franku Zorčić, koja je svoju konkurenciju ostavila daleko iza sebe.

Od trojice starijih junior veslali su Bartol Medić i Tonko Bogdan. Bartol je prikazao još jednu sjajnu epizodu i dominaciju okrunio zlatnom medaljom, dok je Tonko bio peti. Aurora Lučev u skupini s Frankom je bila četvrta, četvrto mjesto osvojili su još I Nikola Dobre I Alberto Rossini u dvojcu bez kormilara. Marijeta Slugan I Rita Eva Ukić su bile pete u kadetskom dvojcu na pariće.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime