Sportski Šibenik u 2022. godini 1 dio

0
289

Preostala su još tri dana do kraja kalendarske nam 2022. godine. S toga smo s sportskim novinarom i komentatorom Davorom Trutinom napravili sportski rezime 2022. godine. U prvom dijelu donosimo pregled o HNK Šibenik, GKK Šibenka i ŽKK Šibenik.

HNK Šibenik

Godina je počela s novim nadama, novi vlasnici, odlazak Kolumbijaca koji su ostavili pustoš. Međutim, očito suočeni primarno rješavanjem golemih naslijeđenih dugova, novi vlasnici su zatajili s kadrovskim križaljkama što se ogledalo u brojnim trenerskim smjenama, a ljetos i s brojnim promašenim prinovama i pojačanjima. Po meni su se olako upustili u novu smjenu na trenerskom mjestu, Damir Čanadi je s kadrom koji je dobio na raspolaganju u kratko vrijeme stabilizirao mnoge stvari, posebice obranu. Napad je štekalo, ali s pravim desnim bekom i ofenzivnim veznim bila bi to druga pjesma. I, ovako da se pobijedilo Belupo i Varaždin, a nije se smjelo izgubiti, uz četvrtfinale kupa bila bi to čak i uspješna jesenska polusezona. Ovako, puno je upitnika, borba za opstanak otvorena. Žao mi je da se prošla godina nije iskoristila i za afirmaciju nekog mlađeg igrača.

GKK Šibenka

Klub koji mi je posebno emotivno u srcu, zbog Dražena, svih tih silnih pobjeda, atmosfera kojima sam tada svjedočio kao navijač. Lanjska sezona bila je splet brojnih okolnosti, očekivanja su bila veća, doigravanje je izmaklo u zadnjem kolu. Zato se ovaj prvi dio sezone nakon ljeta naplaćuje očito dobar rad trenera Milačića koji lani nije bio honoriran kroz rezultate. Odmah se vidjelo u prvoj utakmici, a svjedoci su tvrdili i na pripremama, da se složila jedna mlada, radna, ali nadasve talentirana ekipa, koja plijeni energijom. 9 pobjeda od kojih su one protiv Zadra nešto za čim navijači vape, pa i ona protiv Cedevite također. Naravno, ekipa je mlada, bit će oscilacija, poraza jer je i rotacija smanjena. Ne zaboravimo da zbog ozljeda nema dva igrača iz petorke, playa Echolsa i Rebića, što je 20-30 koševa manje po utakmici. Jako me raduje napredak Klarina, posebice njegov gard, diže se Pleadin, za kojeg bi ovo trebala biti godina afirmacije. Gulin je počeo davati ono što svi želimo. Paić je stub ekipe, kapetan, Jambrović ključna figura, atraktivni Skorić  otkriće, a Brocić i Howard su dokaz kako se od realno prosječnih igrača može napraviti odlični kolektivni igrači. Neka ovo bude sezona zagrijavanja za 2023. godinu u kojoj se obilježavaju velike obljetnice kluba, a koja se najavljuje kao sezona koju svi istinski navijači Šibenke dugo, dugo čekaju. Ovdje bij još dodao i zlata U-12 muških i ženskih ekipa na PH, što je temelj na kojem se nikada ne smije štedjeti.

ŽKK Šibenik

Ženska košarka je također nekoć bila velika sportska priča Šibenika, jedino se na Baldekinu moglo okupiti 2000 navijača i stvoriti atmosferu kao na muškom derbiju. Ali, sada su druga vremena, ulaže se ništa ili minimalno, interes medija gotovo da na ne postoji, izuzev tebe Ivane koji ih pratiš. Zahvaljujući entuzijastima iz kluba, a posebice Stipi Braliću, koji će uvijek nešto izmisliti, ženski dio Baldekina živi. Neke nove cure uvijek iskoče. Sjetimo se samo lanjske sezona kada su igrale finale kupa.

Od uspjeha, treba istaknuti broncu U-17 selekcije, koju su činile članice sadašnje prve ekipe: Dora Šuperba, Ema Branisavljević, Josipa Milković, Lucija Milković, Petra Dragović i Zoa Nikica Čala te Franka Ćuklin i Lori Zlatoper koje više nisu članice kluba. Zatim imamo, zlato U-12 i U-13 ekipe na PH, srebro na Plazma državnom i međunarodnom natjecanju. Josipa Milković osvojila je broncu s reprezentacijom Hrvatske, Lucija je bila peta s reprezentacijom u Bugarskoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime