Teo Strunje: Prihvaćamo ulogu favorita i vjerujem da možemo ostvariti zacrtani cilj

0
437

Regularni dio sezone u 1. HMNL prošlog vikenda je došao svome kraju, prvoligaško društvo je napustio posljednoplasirani Alumnus, dok malonogometaše Šibenika 1983 očekuju kvalifikacije za ostanak prvoligaškom društvu. S trenerom Teom Strunjom napravili smo kratki rezime prvog dijela sezone i najavili početak kvalifikacija.

Evo treneru, za početak ćemo napraviti kratki osvrt na netom završeni prvi dio sezone.

Evo kao što se zna, očekuju nas kvalifikacija za ostanak u 1. HMNL. Nije to ono čemu smo se nadali, vjerovali smo da možemo do playoffa. Jednostavno, konkurencija je radila svoje i dobivala neke nenadane utakmice. Mislim da smo od mog dolaska, zadnjih osam kola napravili napredak. Imamo tri pobjede, dva neriješena i tri poraza. Mislim da je to dobar učinak s obzirom na to da su porazi od Olmissuma i Dinama u gostima te od Crnice u gradskom derbiju. Nažalost, to nije bilo dovoljno za playoff i trebamo se spremiti za playout i izboriti opstanak u prvoj ligi gdje mislim da nam je i mjesto s obzirom na kvalitetu i igrački kadar koji imamo.

Foto: Milan Balaban

Koliko si zadovoljan prvim dijelom sezone?

Razina igre nije još došla na nivo koji bih ja želio. Najviše problema imamo u fazi obrane. Još uvijek primamo mnogo golova za jednu prvoligašku ekipu. Što se tiče faze napada, drago mi je da je naš Zvonimir Šućur postao najbolji strijelac lige. Sami poredak ljestvice strijelaca govori da je faza napada u redu. Sad trebamo pronaći balans i stabilizirati te neke defenzivne postavke. Ja se nadam da ćemo do prve utakmice i tu biti bolji s obzirom da će konkurencija biti malo lošija nego u prvoj ligi. Vjerujem da onda možemo ostvariti zacrtani cilj, a to je ostanak u prvoligaškom društvu.

Foto: Milan Balaban

U nedjelju startaju kvalifikacija. Kakve su šanse Šibenika, što možemo očekivati?

Što se tiče kvalifikacija, mi prihvaćamo ulogu favorita. Iako je moje mišljenje da sve četiri ekipe imaju podjednake šanse i da će liga biti dosta izjednačena. Svi imaju po nekoliko iskusnih igrača, bivših prvoligaških. Sva gostovanja bit će jako teška, od Splita, Osijeka pa sve do Gorice. Sami start će biti jako važan, da se uđe pozitivno. To je jedan od razloga zašto sam u posljednjem kolu gdje nam rezultat nije ništa značio, forsirao da idemo na pobjedu.

Za kraj ćemo napraviti kratki osvrt na svaku ekipu pojedinačno.

Torcida- jako iskusna ekipa. Od početka sezona sastavljena za ulazak u viši rang. Imaju prvoligaško iskustvo u vidu Mišerde i Marića koji su bili nositelji u Omišu. Oni su najkultniji splitski klub, imat će veliku podršku navijača.

Gorica- isto tako iskusna ekipa s puno bivših prvoligaških igrača. Od Petrovića bivšeg reprezentativca Hrvatske, Matana koji je bivši reprezentativac BIH, Rumbaka, Šestića, Čirjaka. Zatim dva izrazito dobra driblera Duvnjak i Pavlović, bivšeg vratara Uspinjače Ježića. Iskusna ekipa, igraju nešto sporije, više turnirski. Jako nezgodan protivnik, pogotovo kad budemo gostovali u Zagrebu.

Osijek- ekipa koja uz nas ima najbolji trenažni proces. Jako dobro balansirana ekipa, predvođena bivšim reprezentativcima Limom, Šalajem i Pandurevićem. Tu treba istaknuti iskusne Čavara i Dakića, mladog Petrušića koji je mladi reprezentativac Hrvatske. Jedini nedostatak mogao bi im biti slabija liga na Istoku.

Foto: Milan Balaban

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime