Tereza Labaš zlatna, Laura Ljepava brončana u Splitu

0
76

U Splitu je proteklog vikenda održano 1. kolo Splitske lige za početnike i mlađe kadete. Kako je u to dobra održan i tradicionalni turnir Zlatni dupin na kojem su nastupali plivači u ovim dobnim skupinama, proteklog vikenda na natjecanju su plivači s dvije godine plivačke škole u šibenskom klubu, kojima je ovo bio prvi nastup na natjecanju.

Od četiri discipline na programu, članovi PK Šibenik su nastupali na dvije. Oni najmlađi, plivačice i plivači godišta 2016. godište i mlađi nastupili su u disciplini 25m noge s daskom. Kod plivačica plivale su Tereza Labaš i Laura Ljepava, dok su kod plivača plivali Jakov Tabula i Lovre Grguričin.

Uspješnije su bile plivačice koje su u obje došle do medalje. Tereza je bila najbrža i zlatna, dok je Laura osvojila brončanu medalju. Sljedeća disciplina programa bila je 25 m leđno u kojoj su nastupili preostali članovi. U konkurenciji plivačica nastupile su Leona Pešić, Freja Petrović i Luna Levarda. Luna je bila najbrža i zauzela 9. mjesto od 22. plivačice.

Plivači su bili nešto brojniji, a nastupili su Duje Papak i Ivano Slamić u konkurenciji plivača 2014. godište te Nikša Mimica, Vice Mikulandra, David Tatar, Ante Žaja, Mihovil Čogelja, Bruno Gulin i Šimun Ujaković kod plivača 2015. godište. Najuspješniji je bio Nikša Mimica s osvojenim 5. mjestom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime