Toni Slavica oborio juniorski rekord Hrvatske!

0
94

Rijeka je od 20. do 23. prosinca, ponovno bila domaćin prvenstva Hrvatske na 25 metara u bazenima. Na prvenstvu je sudjelovalo nešto više od 400 plivača iz 40 hrvatskih klubova. Svoje predstavnike imao je i PK Šibenik, kojeg su predstavljali Matej Vukičević, Josip Bepo Srzić, Šimun Srzić i Mauro Galić u konkurenciji mlađih juniora. U juniorskoj konkurenciji nastupao je Toni Slavica.

Natjecanje se održalo u četiri dana, ujutro su se plivale kvalifikacije za seniorska A i B finala, te finalni plasmani za kategorije mlađih seniora, juniora i mlađih juniora.  Popodnevna finala su se plivala za plasmane u seniorskoj konkurenciji.

Od šibenskih plivača, očekivano najviše uspjeha ostvario je Toni Slavica. nastupao je u disciplinama 100, 200 i 400 mješovito. Prvog dana natjecanja Toni je postao novi državni prvak u juniorskoj i mlađe seniorskoj kategoriji u disciplini 100 mješovito. U popodnevnim finalima Toni je zauzeo drugo mjesto iza Kristofera Rogića iz zagrebačke Dubrave. Trećeg dana natjecanja plivala se disciplina 200 mješovito u kojoj je Toni došao do naslova prvaka Hrvatske u juniorima, mlađim seniorima i seniorima. U Popodnevnom finalu isplivao je vrijeme 1:59,90 što je novo vrijeme juniorskog rekorda Hrvatske.

Posljednjeg dana natjecanja u najduljoj mješovitoj dionici, Toni je osvojio naslov seniorskog prvaka po 4. put za redom te nastavio niz još od 2018. godine. Iako je ukupno došao do 7 osvojenih medalja očekivani rezultati za Tonija nisu bili na razini koja se očekivala prije natjecanja. Nažalost zdravstveni problemi s virozom pratili su Tonia tijekom cijelog natjecanja. Ipak, i u takvom stanju Toni je uspio izvući svoj maksimum i ponijeti po dva naslova prvaka u svim plivaćim disciplinama.

Mlađi juniori su imali nešto manje uspjeha u plasmanima, iako su nastupali s plivačima starijima od sebe. Josip Bepo Srzić je nastupao u dva seniorska B finala, na 100 i 200 prsno. Najbolji plasman među mlađim juniorima je imao u disciplini 100 prsno u kojoj je zauzeo šesto mjesto. Plasman na 6. mjesto imao je i kadet Mauro Galić. Isplivao je najbolju disciplini, 100 leptir. Matej Vukičević je nastupao u sprinterskim disciplinama, a najbolji plasman imao je u disciplini 50 leđno gdje je zauzeo 9. mjesto. Šimun Srzić je najbolji plasman imao u disciplini 1500 slobodno u kojoj je osvojio 11. mjesto. Mlađi juniori nastupali su i u štafetnim utrkama, u disciplinama 4×50 slobodno i 4×100 slobodno i osvojili su 6. mjesta.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime