Toni Slavica osvojio 4 medalje na mitingu “Zlatni Orlando”

0
298
pk šibenik 1

U Dubrovniku se ovog vikenda održao tradicionalni miting “Zlatni Orlando” u organizaciji Plivačkog kluba Jug. U sklopu natjecanja održan je i Nacionalni razvojni centar za kadete i mlađe juniore koji je trajao od 09. do 12.06. Među deset najboljih hrvatskih kadeta i mlađih juniora našla su se i dva člana PK Šibenik. Kod mlađih juniora Luka Popović je napravio veliki skok na listi svestranosti odličnim nastupima na Ekipnom prvenstvu Hrvatske. Nažalost zbog školskih obveza Luka nije migao prisustvovati na okupljanju. Drugi član bio je kadet Mauro Galić. Mauro je kroz čitavu sezonu bilježio odlične rezultate i zasluženo dobio poziv HPS-a.

Na natjecanju je prisustvovao i reprezentativac Toni Slavica. On je u sklopu priprema za nadolazeće Europsko juniorsko prvenstvo odradio još jedno uspješno natjecanje. Toni je nastupio u svoje četiri discipline( 100 i 200 prsno, 200 i 400 mješovito) i osvojio 4 zlata u juniorskoj konkurenciji. Uz zlata u juniorskoj Toni je osvajao odličja u apsolutnoj konkurenciji na 400 mješovito, te srebra u disciplinama 100 i 200 prsno i 200 mješovito. Mauro je kao kadet u mlađe juniorskoj konkurenciji došao do plasmana u top deset. Najbolje rezultate imao je u disciplinama 400 mješovito s petim mjestom te 100 leptir i 200 leđno u kojima je bio šesti.

Osim u Dubrovniku, PK Šibenik bio je i u Splitu gdje je održano 2. kolo ST lige za mlađe kadete i početnike. 17 malaca PK Šibenik natjecalo se u 4 discipline programa. Medalje su osvajali:

Tonka Huljev-100 leptir, 2.mjesto

Klara Pilipac-50 leptir, 3.mjesto

Vito Ljepava-50 leptir, 3.mjesto

U top 10 plasirali su se Marko Grubišić, Božo Dodig, Ante Paladin, Petra Pešić, Grgo Radnić, Šimun Dučić i Leon Roško.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime