Upoznajmo Petru Brkičić, mladu šibensku odbojkašicu koja brani boje Rijeke

0
1915
petra 9

1. Evo Petra, za početak nam se predstavi?

-Zovem se Petra Brkičić, imam 16 godina. Iz Šibenika sam, no od ove godine živim u Rijeci. Treniram odbojku i to je nešto u čemu uživam.

2. Gdje i kada je započela tvoja odbojkaška karijera?

-Moja odbojkaška karijera je započela u Šibeniku, kad mi je bilo 11 godina. Igrala sam za OK Šibenik 91 sve do prošle godine.

3. Od ove sezone iz Šibenika si prešla u Rijeku, kako je došlo do toga?

-Zadnjih par godina preko ljeta odlazila sam na odbojkaški kamp u organizaciji Balta tima. Oni se inače bave kondicijskom spremom odbojkašica Rijeke. Tamo su me treneri Emil Baltić i Igor Lovrinov prepoznali kao potencijalnu igračicu i pozvali da dođem u Rijeku igrati.

4. U Rijeci si krenula i u srednju školu, jeli ti bilo teško odvojiti se od obitelji, prijatelja i kluba?

-Ispočetka je bilo je dosta teško. Prvi razred srednje škole završila sam u gimnaziji u Šibeniku, s drugim nastavila u Rijeci u Salezijanskoj gimnaziji. Dosta sam se brzo naviknula na novi razred i novo okruženje. Najteže je bilo priviknuti se na život u učeničkom domu. Sada, nakon 7 mjeseci, naučila sam se na sve i ne žalim svoj odlazak, iako mi naravno fali obitelj, društvo i moj rodni grad.

5. Kako je u Rijeci, da li si se brzo afirmirala na novi grad i suigračice?

-U Rijeku sam došla u 8. mjesecu i onda sam imala vremena, s obzirom da nije bilo nastave, istražiti grad. Na suigračice sam se brzo naviknula, sviđa mi se atmosfera u klubu. Dobro se slažemo unutar, a i van terena.

6. Članica si i reprezentacije, što nam o tome možeš reći?

-U reprezentaciju sam prvi put pozvana na pripreme u 12. mjesecu. To je bilo jedno od ljepših, ako ne i najljepše iskustvo u mom životu i velika čast. Skroz je drugačiji osjećaj igrati za klub i igrati za svoju državu.

7. Kako provodiš slobodno vrijeme?

-Slobodnoga vremena je jako malo, ali kada dođe dan u kojem nemam puno školskih i sportskih obveza, volim otići sa prijateljicama na kavu na Trsat ili u Opatiju.

8. Planovi za budućnost?

-Definitivno se planiram i dalje baviti odbojkom, nadam se, na što većem nivou.

9. Vidiš li sebe jednog dana ponovno u Šibeniku?

-Želim se baviti odbojkom koliko god dugo mogu, to na žalost u Šibeniku nije moguće na meni željenoj razini. U Šibenik bih se rado vratila nakon što završi moja odbojkaška karijera.

10. Otac i sin Skelin koji su bili tvoji prvi treneri jako žale za tvojim odlaskom, kakvo mišljenje imaš o njima?

-Za svoje trenere, Tonija i Paška Skelina imam samo lijepe riječi. Oni su me naučili igrati, zbog njih sam se zaljubila u ovaj sport. Da njih nije bilo ni ja ne bi bila tu gdje jesam.

11. Kako se radi u Rijeci, ima li razlike u kvaliteti rada, kakvi su treneri?

-U Rijeci dok sezona traje radimo punom parom, treninzi su svaki dan plus teretana 3 puta tjedno. Kvaliteta i intenzitet samih treninga je na dosta jačoj razini, što mi odgovara i smatram da se u ovu ekipu igrački puno bolje uklapam. Treneri su dosta ambiciozni i guraju nas da postignemo što bolje rezultate.

 

Foto: Novi list, CroVolleyball, Flick.com i Haok Rijeka

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime