Uspješno ljeto za šibenske sportaše

0
374

Polagano se spušta zastor na ljeto i okrećemo se pripremama klubova za nove sezone. Ovo ljeto bilo je uistinu aktivno za šibenske sportaše, brojni od njih sudjelovali su kao dio reprezentacije na europskim i svjetskim natjecanjima. Idemo napraviti kratki rezime ljetnih događanja.

Viktorijin trojac Desnica-Goreta-Marić bio je najaktivniji ovo ljeto. Prvo su bile dio U-16 reprezentacije u Izraelu koja je osvojila osmo mjesto. Nakon Izraela, uslijedilo je svjetsko prvenstvo u Beogradu, gdje su uzele deveto mjesto. Šlag na tortu bio je neočekivan poziv za Anu Desnicu i Andreu Marić na europsko prvenstvo za seniorke u Splitu. Dio reprezentacije u Splitu, bile su i Šibenčanke na privremenom radu u Zagrebu, Matea Skelin i Dina Lordan.

Košarkašica Šibenika Lucija Milković, kao i bivša igračica Franka Ćuklin bile su među 12 igračica koje su s Hrvatskom osvojile peto mjesto na Europskom prvenstvu u Bugarskoj. Lucijina sestra, Josipa s Hrvatskom U-16 reprezentacijom osvojila je brončanu medalju na EP u Portugalu. Zbog ozljede, na tom prvenstvu nije sudjelovala Petra Dragović. Lori Zlatoper je sa U-14 reprezentacijom bia četvrta na Slovenia Ballu.

Košarkaš Šibenke Juraj Pleadin dio je dio U-20 reprezentacije na EP u Podgorici, gdje je Hrvatska osvojila sedmo mjesto. Gabrijel Menđušić s U-14 reprezentacijom Hrvatske bio je treći na Slovenia Ballu.

Veslač Krke, Nikola Knežić dio je reprezentacije Hrvatske koja će sudjelovati na BRC u Višegradu. Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija s izbornikom Ivicom Tuckom, Jurom Mareljom i Andrijom Bašićem osvojila je zlato na EP u Splitu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime