Veslači Krke gostovali u Sloveniji na regati na Bledu

0
522
vk krka bled 1

Čuvena veslačka regata na mitskom i prelijepom jezeru Bled održana je ove godine od 10. do 12. lipnja. Među gostima regate bili su braća Sinković. VK Krka na regati je imao šest predstavnika uz trenera Milana Radečića. Za veslače Krke to je bio debitantski nastup na jednom od hramova svjetskog veslanja.

Prvi dan veslanja bio je razmjerno uspješan. Mlađi juniori Nikola i Filip u kombinaciji s kolegama iz VK Trešnjevka veslali su kao “Hrvatska” u četvercu na pariće. Vodili su tijekom cijele utrke, no 200 metara prije kraja, Nikoli se dogodila tehnička pogreška. Izgubili su dotad sigurno prvo mjesto i jedva spasili srebrnu medalju.

Franka Zoričić također je veslala kao “Hrvatska u četvercu na pariće za mlađe juniorke s kolegicama iz Zagreba i Osijeka. I ova posada je, kao reprezentativna, zaslužila srebrnu medalju, ali ovdje nije bilo drame kao kod muških četveraca. Za prvoplasiranom austrijskom kombinacijom zaostale su 4,5 sekundi, a trećeplasiranoj također austrijskoj kombinaciji pobjegli 10 sekundi.

Eliminaciju nije prošao Bartol Medić u konkurenciji 35 prijavljenih juniora u samcu. Franko Dobra je u svojoj eliminacijskoj skupini najprije bio drugi što mu je osiguralo B-finale. Završio je kao šestoplasirani među 20 posada. Tog prvog dana u dvojcu na pariće za mlađe juniore borili su se Jakov Slavica i Marko Martinović. Oni su u eliminacijama bili drugi, dok su u B-finalu zauzeli petu poziciju.

Drugog dana natjecanja, Nikola, Filip i Franka trebali bi zaboraviti i zapamtiti. Naime, nisu odveslali na razini koja je od njih očekuje, a zapamtiti jer onaj tko ne pamti osuđen je na ponavljanje. Nikola i Filip su u dvojcu na pariće veslali tek u B-finalu gdje su ih pobijedili mlađe klupske kolege Franko i Marko. Franka je također veslala u dvojcu na pariće s kolegicom iz Zagreba. Cure su uspjele ući u A-finale i onda ostale 10-sekundi kratki za medalju. Bartol Medić uspio je izboriti B-finale i uzeti srebrnu medalju.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime