Veslači Krke nastupali na “Croatia Open” u Zagrebu

0
585
vk krka 3

Proteklog vikenda u Zagrebu je održana međunarodna regata “Croatia Open” u Zagrebu. Na regati je sudjelovalo 12 posada europskih zemalja, svoje predstavnike imao je i veslački klub Krka. Treneri Radečić i Krasić poveli su 14 najkvalitetnijih krkašica i krkaša. Veliki hendikep bilo im je ne nastupanje razboljelog Maxa Doodneya, kojeg je zamijenio Nikola Dobre.

Franko Šarić ostavio je dobar dojam. Veslao je oba dana natjecanja u samcu, te dvojcu na pariće za starije kadete. Zbog velikog broja prijava kadeta i kadetkinja skupine su se izvlačile ždrijebom. Franko je u svakoj skupini osvojio drugo mjesto, srebro u skifu te dvojcu na pariće.

Šime Grubišić je nastupao u dvije discipline. U samcu je bio treći, a u dvojcu( s Frankom) drugi. Vrijedi napomenuti da se Šime utrkivao s godinu dana starijim veslačima, pa je njegov uspjeh vrjedniji.

Tara Doodney je osvojila druga mjesto u samcu za starije kadetkinje.

Bartol Medić- hrabar i srčan nastup, no nažalost nije uspio ući u finale.

Nikola Knežić i Filip Šarlija su nastupali u disciplini dvojac na pariće za mlađe juniore. Uspjeli su ući u finale, ali im je medalja nažalost izmakla za pola sekunde. Osvojili su četvrto mjesto.

Franko Dobra i Jakov Slavica veslali su dvojac na pariće. Alberto Rossini, Šime Slavica, Duje Garma i Nikola Dobre sudjelovali su kao četverac na pariće. Marko Martinović sudjelovao je kao samac. Nisu uspjeli ući u finale, no njihovi nastupi važni su za stjecanje iskustva. Treba napomenuti da se radi o mladićima koji su lani još bili kadeti, te im je ovo prva godina natjecanja na dužim stazama.

Iduća regata na rasporedu je posljednju nedjelju u travnju u Dubrovniku.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime