Željko Karajica novi je vlasnik HNK Šibenik

1
1173

HNK Šibenik dobit će novog vlasnika. Naime trenutačni vlasnici, Marino i Marina Jurić odlučili su prodati klub njemačkom Hrvatu Željku Karajici. Ugovor o primopredaji kluba potpisan je danas u Zagrebu.

Tko je Željko Karajica?

Željko Karajica je 52-godišnji Hrvat rođen u njemačkog gradu Hamburgu, ugledni je menadžer i poduzetnik. Na početku karijere radio je kao moderator na hamburškoj radijskog postaji OK Radio i kao honorarni urednik na Tele 5. Uslijedilo je mjesto urednika u Premiereu( današnjem Sky Germany). Tamo je unaprijeđen u voditelja odjela kreativne usluge. Zatim je vodio agenciju Creation Club GmbH kao direktor.

2006. godine preuzeo je upravljanje tvrtkom Plazamedia GmbH, koja nudi produkciju sportskih događaja uživo. Osim svoje pozicije generalnog direktora Plazamedia, bio je odgovoran za Constantin Sport Medien GmbH kao generalni direktor, koja upravlja nogometnim kanalom LIGA total za njemački telekom.

Od srpnja 2009. godine, uz posao generalnog direktora Plazamedia GmbH i Constantin Sport Medien GmbH, postao je i generalni direktor DSG( Deutsches Sport Fernsehen) i Sport 1. Nakon što je preuzeo dužnost, spojio je DSF-ovu televizijsku ponudu i sportsku internetsku platformu Sport 1 u jedinstveni brend, sada poznat kao Sport 1.

U ožujsku 2012. Godine Karajica prelazi u ProSiebenSat 1 grupu, gdje postaje direktor ProSiebenSat 1 TV Deutschland GmbH. 2016. Godine osnovao je sportsku poslovnu jedinicu ProSiebenSat 1 7Sports GmbH, gdje je obnašao funkciju izvršnog direktora.

Karajica je menadžer hrvatskog boksača teške kategorije Filipa Hrgovića.  Nakon odlaska s ProSiebenSat 1, zajedno sa svojim bratom Tomislavom osniva SEH Sports & Entertainment Holding. Različite obveze njih dvojice spojene su u SEH Sports & Entertainment Holding. Među njima su nogometni klubovi SK Austria Klagenfurt i FC Viktoria 1889 Berlin, esport tim Unicorns of Love, liga američkog nogometa European League of football, sportski marketing More than Sports i sportski emiter More Than Sports TV. Početkom rujna 2020. Bivši izvršni direktor ProSiebenSat 1 Thomas Ebeling i KKR menadžer Johannes Huth pridružili su se tvrtki kao dioničari.

U studenom 2020. Godine Karajica je s Patrickom Esumeom suosnivač Europske lige u nogometu(ELF). SEH je glavni dioničar lige, a Karajica je njen predsjednik. Uz svoje aktivnosti kao medijski i sportski menadžer, dioničar je i generalni direktor minhenske filmske produkcijske tvrtka all-in production. To proizvodi između ostalog, serije kao što su kriminalistički triler Taunus i Summiteer-Das Berginternat za ZDF ili televizijske filmove kao što je Schaflos in Schwabing. Što se tiče njegovog privatnog života, oženjen je i ima trojce djece.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime