Nikola Knežić sudjelovao na BRC u Višegradu

0
288
8

Veslačka mladost Hrvatske nastupila na Prvenstvu Balkana

Skupina koju je činilo 27 veslačica i veslača raspoređenih u 12 disciplina, drugog vikenda u rujnu sudjelovala je na BRC u Višegradu. Svojski su se potrudili opravdati povjerenje izbornika i svojih trenera. Treba napomenuti da su i cure i momci na tako jakom turniru, predstavljali Hrvatsku na najbolji mogući način. Organizacija samog BRC bila je besprijekorna.

Prvog dana turnira, Hrvatska je osvojila tri brončane medalje, jedna u ženskom samcu za Lanu Lucić, Mateo Trbuhović u muškom samcu. U dvojcu na pariće Nikola Kontrec i Nino Varat okitili su se broncom.  Jedini šibenski predstavnik Nikola Knežić zajedno s Petrom Simoneom zauzeo je četvrto mjesto u dvojcu na pariće. Prvo mjesto podijelili su posade Rumunjske i Srbije, dok je trećeplasirana bila Turska.

Drugog dana turnira hrvatska je zauzela jedno četvrto mjesto (četverac na pariće mlađih juniorki) i 4 peta mjesta(dvojac bez mlađih juniora, četverac na pariće juniora, samac juniorski te četverac na pariće ml. juniora). Lana Lucić je nakon subotnjeg osvajanja medalje u skifu, sutradan veslala u četvercu na pariće. Nikola i Nina su nakon brončane medalje u dublu u nedjelju zaveslali u četvercu. Imali su jaku konkurenciju u momku iz Srbije(osvajač dva zlata u skifu i četvercu) pa je njegova medalja sjajnija.

Jedno sjajno iskustvo za Nikolu koje ću mu ostati u dobrom sjećanju i poticaj za daljnje izazove u karijeri!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime