Održan svečani prijem Hrvatske vaterpolo reprezentacije u Šibeniku

0
235

Danas je u kući umjetnosti Arsen, održano svečano primanje Hrvatsko vaterpolo reprezentacije i izbornika Ivice Tucka u povodu zlatne medalja na Europskom prvenstvu u Splitu.

Nazočnima se prvi obratio gradonačelnik Šibenika Željko Burić:

Puno je šibenskog pečata u ovom uspjehu. Grad je bio spreman i bili smo uvjereni da ćemo osvojiti medalju. Bili smo vezani za ekrane i dijelili emocije sa izbornikom koji sa velikom voljom i željom vodi ovu reprezentaciju. Nije dovoljno reći čestitam, primjerenije je reći dečki duboki naklon. Tako da brane boje domovine, tako se igra sa emocijama i tako se na kraju zasluženo dolazi do medalje. Važnije od čestitke je poželjeti vam od srca da ostvarite olimpijsko zlato.

Nakon toga publici se obratio Ivica Tucak:

Iskoristio bih priliku zahvaliti se svima koji su mi čestitali i poslali na tisuće poruka. Dolaze dani kada se dojmovi polako spuštaju i postajem tek sada svjestan velike stvari koju smo napravili. Veliki dan za hrvatski sport i vaterpolo. Ispunjen sam i sretan.

Bilo je velike sumnje, ali ne mogu nikoga kriviti za to jer mogu ljude shvatiti. Kada reprezentacija ostane bez velikana jasno je da ljudi skeptični. Bio sam i ja, no sa velikim radom i trudom posložili smo reprezentaciju. I četvrto mjesto na svjetskom prvenstvu bio je veliki uspjeh. Ovo zlato je grandiozan rezultat.

Uz izbornika Tucka, dio reprezentacije bili su Šibenčani Jure Marelja, Andrija Bašić.

Čestitkama za kraj se pridružio i dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatske vaterpolo reprezentacije Perica Bukić:

Vjerovali smo u ovu reprezentaciju i drago nam je da smo igrali protiv Mađara. Drago mi je i da se prvenstvo održalo u Splitu pred punim tribinama. Ivica je uvjerio mlade momke da mogu biti prvaci Europe.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime