Šibenka ostvarila novu pobjedu, konačno je pala i Dubrava

0
517
šibenka 8

Košarkaši Šibenke došli su do treće uzastopne pobjede u ligi za ostanak u HT Prvoj ligi. Na svom su Baldekinu u sklopu 5. kola svladali zagrebačku Dubravu rezultatom 90:69.

Šibenka je utakmicu otvorila košom i preciznim slobodnim bacanjima Patrika Jambrovića. S druge strane Samac je pogodio slobodna bacanja i šut za vodstvo Dubrave 3:4. Mandalinić je ubacio svoje prve poene za povećanje vodstva na 3:6. Potom je kapetan Šibenke Domagoj Bašić postigao prvu tricu za izjednačenje 6:6. Mandalinić ponovno vraća Dubravu u vodstvo 6:8, no ponovno se javlja kapetan Bašić i novom tricom vraća Šibenku u vodstvo 9:8. Do kraja četvrtine Šibenka više nije ispuštala vodstvo i četvrtinu završava vodstvom 31:24.

Druga četvrtina počela je poenima Bjelanovića. Stefan Sinovec postigao je prve poena Šibenke u drugoj četvrtini. Dubrava se poenima Duje Rađe primaknula na 35:31 nakon kojeg Milačić zove time out. Solomun i Thomas ponovno su odveli Šibenku na šest poena razlike. Druga četvrtina završila je rezultatom 48:43 za Šibenku.

Treća četvrtina je također prošla u vodstvu Šibenke, no Dubrava je u jednom trenutku opet uspjela primaknuti na -3 nakon kojeg je Milačić zvao time out. Jambrović je nakon toga ubacio 8 poena i treća četvrtina završila je rezultatom 70:62. Posljednja četvrtina otvorena je tricama Gulina i Bašića. Šibenka je mirno privela utakmicu kraju i ostvarila pobjedu rezultatom 90:69. Kod Šibenke Jambrović je ubacio 21 poen, Paić 18. Kod Dubrave Mandalinić 22, Krajina 15.

Šibenka: Bašić 12, Devon Thomas 10, Gulin 3, Jambrović 21, Paić 18, Antić 2, Arslanagić 7, Grgurica, Klarin, Rebić 5, Sinovec 8, Solomun 4

Dubrava: Collins 3, Krajina 15, Mandalinić 22, Samac 9, Vidović 6, Bjelanović 6, Kos 1, Kumanović 1, Nazor, Rađa, Tisma

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime