Šibenka pobijedila Iliriju u Ljubljani

0
211

Košarkaši Šibenke došli su do prve pobjede u AAC. U dvoboju su drugog kola svladali ljubljansku Iliriju rezultatom 67:85.

Susret u Ljubljani otvorio je Patrik Jambrović slobodnim bacanjem. Gosti su na samom početku susreta ubacili čak četiri trice preko Orela i Vončine za vodstvo Ilirije 12:6. Domaćini su u tri navrata imali po šest koševa prednosti, no Šibenka se uspijevala vraćati. Prva četvrtina završila je 21:20, Ivan Gulin sa zvukom sirene zabio je posljednje poene.

U drugoj četvrtini Heine je zabio za 22-20 i to je bilo jedino vodstvo domaćih. Šibenka je serijom 4:0 Patrika Jambrovića preokrenula susret, uslijedio je nakon toga i prvi time out domaće klupe. No nije se mnogo toga promijenilo po domaće nakon toga, Jambrović je nastavio torpedirati domaće preciznim šutom za dva i tri poena. Šibenka je do kraja druge četvrtine otišla na 16 koševa prednosti.

Treća četvrtina donijela je ponovno bolju igru domaćina koji su s dvije trice otvorili četvrtinu, nakon kojih je uslijedio time out Milačića. Kako je vrijeme odmicalo prednost Šibenke se sve više spuštala, pa su domaćini košom Kmetić uspjeli doći na tri koša zaostatka. No, Šibenka koševima Klarina i Jambrovića odlazi na sedam koševa prednosti za 55:62 na kraju treće četvrtine.

Domaći su i u posljednju dionicu susreta ušli tricom Shashkova. Prve poene Šibenci donio je Jambrović. S druge strane zabio je Heine, no uzvratili su Brocić i Pleadin za ponovno plus sedam prednost Šibenke. Kako je vrijeme odmicalo, prednost Šibenke ponovno je rasla. Na kraju slavlje Šibenke rezultatom 67:85. Do pobjede ih je predvodio Patrik Jambrović koji je ubacio 28 poena i ostvario 10 skokova, kod domaćina Kmetić i Klobučar su ubacili po 16 odnosno 15 poena.

Ilirija: Heine 9, Pađen, Kmetić 16, Orel 8, Filipić, Mikuš, A. Gustin, E. Gustin, Shashkov 5, Daneu 4, Vončina 10, Klobučar 15

Šibenka: Bobek, Klarin 7, Rebić 4, Pleadin 10, Gulin 9, Howard 8, Brocić 13, Antić, Jambrović 28, Šarić, Škugor, Paić 6

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime