Tatjana Jacović: Sve što smo napravili dosad je veliki uspjeh

0
733

Izbornica U-16 reprezentacija Hrvatske samo za naš portal prokomentirala je dosadašnji dio prvenstva, polufinalni dvoboj s Španjolskom i Josipu Milković:

Jako smo sretni zbog ulaska u polufinale. Cijelo smo vrijeme igračicama govorili da će četvrta i peta utakmica biti najteže i najvažnije. Držali smo se toga jer sustav natjecanja ako pobijediš sve u grupi, to samo odredi smjer na koga ideš u playoffu, a opet možeš izgubiti sve pa dobiti četvrtu i petu utakmicu i prođeš dalje. Kada smo pobjedom protiv Slovenije izborili ostanak u A diviziji pao nam je kamen sa srca jer svi smo to jako željeli. Jučerašnjom pobjedom nad Belgijom mislim da smo ispunili sve ciljeve i sve ostalo što napravimo bit će super.

Imali smo četiri utakmice s predinfarktnim stanjem. Ne znamo igrati kad vodimo, najbolje nad ide kad smo u egalu ili gubimo i tu pronalazimo snagu i dižemo se. Igračice su prave ratnice, svaka im čast, čestitam njima i svom stručnom stožeru na ovom velikom uspjehu. Što se tiče susreta sa Španjolskom, to je jedna utakmica u kojoj je sve otvoreno. Borit ćemo se i igrati kako mi znamo, angažirano i borbeno.

Što se tiče minutaža igračica, ne bih o tome sada govorila prije kraja prvenstva. Dvanaesta igračica je jednako važna kao i prva, bez nje ni bih bilo tima. Mi smo jedan tim jedna obitelj, igramo jedna za drugu, dajemo srce na parketu jedna za drugu. Što se tiče Josipa Milković, ona je svakako potencijal, međutim fizički još nije dorasla ovakvom nivou natjecanja. Ima vremena za nju i doći će to sve na svoje.

Foto: FIBA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime