Zlatoper: Mislim da klub puno više pažnje treba posvetiti svojim domaćim košarkašicama

0
623

Sa sada već bivšim trenerom omladinskih pogona ŽKK Šibenik Petrom Zlatoperom napravili smo o intervju o prelasku iz Šibenika u Zagreb

1. Evo Petre, za početak nam reci kako si, kako ide privikavanje na život u metropoli?

  • Dobro sam, privikavanje prolazi dobro, nije mi specijalno teško jer sam već živio u Zagrebu na raznim lokacijama skoro 7 godina, tako da ga dobro poznajem. A pogotovo ovaj kvart u kojem je dvorana, tu smo mi šibenski studenti, pod imenom Jadranska banka (Sveti Mihovil) igrali košarku i tulumarili u drugoj polovici 90-ih.

2. Koju si funkciju dobio u ŽKK Zagreb?

  • U ŽKK-u Zagreb ću samostalno trenirati kadetkinje, te biti pomoćni trener Danici Talajić Ostojić u prvoj ekipi. Kako u njoj ima i dosta juniorki, izgledno je i da ću na samim utakmicama juniorske lige voditi i juniorke.

3. Kako je do toga došlo i da li si dugo razmišljao o svojoj odluci?

  • Pa, realno, u Šibeniku sam već dugo nezadovoljan, a pri tom ne mislim na sami rad s djecom u kojem sam se pronašao i uživao. Pri tome mislim na nemogućnost življenja od relativno male, ali još više neredovite plaće, što je bio čest slučaj u posljednje vrijeme. Tako da, kad su mi u lipnju prišli čelnici ŽKK-a Zagreb, iskreno, nisam se previše dvoumio. Gotovo da nisam imao alternative ako želim ostati duboko u košarci.

4. Iza sebe ostavljaš juniorsku, kadetsku i sve mlađe uzraste ŽKK Šibenik. Da li će ti nedostajati?

  • Pa, juniorke i kadetkinje su već godinu dana u seniorskoj ekipi, tako da sam njih već “prebolio”. Zadnju godinu sam trenirao samo djevojčice do U15, kadetkinje sam vodio samo na utakmicama. Naravno da će mi nedostajati, tim više što smo uradili odličan posao, “inficirali” cure košarkom i dali im odlične temelje u vidu tehnike, razumijevanja igre, reda, rada, discipline, te općenito jednog sportskog načina života, što danas nikako nije lako postići. One sad na tom valu trebaju ploviti dalje.

5. Smatraš li da će adekvatna zamjena stići za tebe u Šibenik?

  • Nadam se da hoće, cure to zaslužuju.

6. Sa tobom u Zagreb odlazi i tvoja kćer Lori. Kakav je njoj bio osjećaj nakon što je saznala za to?

  • Lori je sama odlučila da će me pratiti u Zagreb nakon što sam ja već za sebe odlučio i to joj saopćio. Sigurno joj neće ispočetka biti lako u novoj sredini, ali tu sam ja da joj pomognem. Ja sam i kuhar i domaćica tako da neće biti problema, haha.

7.Koje uspomene će te vezati za Šibenik i imaš li im što poručiti za kraj?

  • Pa, puno lijepih, ali i nekih manje lijepih uspomena i pregršt sportskih događaja, teško je izdvojiti. Ja sam uživao u cijelom tom procesu i apsolutnoj slobodi u radu, na čemu sam zahvalan klupskom rukovodstvu. Predsjedniku Periši sam zahvalan na prilici koju mi je dao u početku i na podršci u teškim vremenima, no, generalno, mislim da klub puno više pažnje treba posvetiti svojim domaćim košarkašicama, pogotovo mlađim kategorijama.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime