Teo Strunje: Sanjam osvajanje kupa sa Šibenikom na Baldekinu

0
298

Uoči nastavka natjecanja u 2. HMNL jug, s trenerom MNK Šibenik 1983 popričali smo o prvom dijelu sezone, najavili drugi dio te final eight kupa.

Treneru, za početak rezime prvog dijela sezone. Koliko ste zadovoljni prvim dijelom sezone? Uz par kikseva Šibenik je vrlo lagano mogao biti prvi?

  • Moje je mišljenje da nam nedostaju neka tri boda za apsolutno zadovoljstvo postignutim. Da smo sve utakmice pobijedili bili bi lagano prvi ali to nije realno, kiks je poraz od zadnjeg na tablici a mi takvih poraza nismo imali. Mislim da smo složili sastav koji je spreman biti prvi na kraju godine ali isto tako sam znao da neće biti šetnja kroz ligu, pogotovo iz razloga što smo samo u Tisnom protiv Jezera bili kompletni. Čak su nam tamo u sedmom ili osmom mjesecu mnogi predviđali da nemamo šanse uključiti se u borbu za prvu ligu. Ja sam već tada najavio da je cilj broj 1 povratak u prvu ligu a broj 2 Final eight kupa, prvi smo smo ostvarili, drugi ćemo ostvariti.

U drugi dio sezone momčad će ući jača za tri nova imena. U klub se vratio rezervni golman Milišić, iz Crnice je stigao Badrov te Brazilac Monteiro. Koji su prvi dojmovi o njima, mogu li pomoći momčadi u glavnom cilju, a to je napad na vodeću poziciju?

  • Oni su i dovedeni da nam daju širinu i dodatnu kvalitetu te da budemo još bolji drugi dio sezone. Znam što mogu dobiti od svakoga od njih, Monteiro i Badrov su igrači koji mogu individualnom kvalitetom riješiti utakmicu. Isto tako očekujem da će nam velika pojačanja drugi dio sezone biti Prgomet(odigrao samo 2 utakmice) i Škugor(preskočio dosta utakmica) i koji su ipak ostali malo dužni taj prvi dio.

Na vrhu drugoligaškog poretka prava je gužva, vodeći Porto Tolero ima 25 bodova, drugi Šibenik ima 24 koliko ima i treći Split, četvrti Kijevo ima 23. Jeste li očekivali ovakvu napetu borbu?

  • Liga je izuzetno izjednačena i točno pet klubova koje sam predvidio na početku sezone u vrhu su tu. Izdvojio bih i Murter kao ekipu koja je opasna za sve ali imali su lošiji ulazak i zato su u zaostatku. Prvenstvo je maraton a ne sprint i na kraju uvijek ispliva najbolji, ja sam uvjeren da ćemo mi biti ti koji će na kraju prvi proći kroz cilj.

Što će biti ključno u drugom dijelu sezone za Šibenik u lovu na vodeću poziciju?

  • Dovođenjem novih igrača pokazali smo stav i ambiciju, uprava je svoje napravila, sada je na nama da se zatvorimo u dvoranu, treniramo i uz maksimalan respekt prema svima idemo pobjeđivati utakmicu po utakmicu. Nema puno računanja, treba gledati samo prvu slijedeću utakmicu i svoju izvedbu.

U koliko uhvatite tu vodeću poziciju, očekuju vas kvalifikacije za prvu ligu? Koga vidite u borbi u preostale dvije lige, i tko bi po Vama trebao biti pretposljednji u prvoj ligi?

  • Iskreno samo me zanima da Šibenik 1983 bude tamo a ja znam da ćemo onda biti spremni i dovoljno kvalitetni i za povratak u prvu ligu. Ostale lige je jako nezahvalno prognozirat jer su izjednačene kao i naša. Isto tako uvjeren sam i da će te kvalifikacije biti izjednačene tko god bude tamo i da će zadnje kolo odlučivati.

U kupu ste izborili plasman na Final eight, gdje postoji velika mogućnost da će Šibenik zbog prijave domaćinstva biti domaćin završnice. Koliko ova ekipa može u kupu?

  • Moja velika želja je bila da u kupu dođemo među 8 i da Šibenik 1983 po prvi put u povijesti sudjeluje na ovom futsal festivalu. Mogu slobodno reći i da su nam se zbog toga dogodili i neki porazi u prvenstvu ali još uvijek mislim da je bilo ispravno staviti fokus na kup prvi dio sezone. Naravno da puno ovisi o ždrijebu gdje svi želimo izbjeći veliku četvorku u četvrtfinalu(NV, Pulu, Crnicu i Dinamo) a isto tako naravno i da ako eventualno budemo domaćini naše šanse rastu protiv svakog protivnika. Završit ću rečenicom, kao drugoligaši realno je da završimo put u četvrtfinalu ali ja sanjam osvajanje i ludilo u gradu, to mi nitko ne može zabranit.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime