Toni Slavica osvojio četiri medalje na Grand Prixu u Splitu

0
198

Započela je nova natjecateljska sezona za starije natjecatelje PK Šibenik. Prvo natjecanje za plivače Šibenika bio je nastup na Jadran Grand Prixu u Splitu. Nakon dvije godine GP se vratio na splitski Poljud. Prošlogodišnje izdanje održano je u Šibeniku zbog nemogućnosti organizacije u Splitu, dok je 2020. natjecanje bilo otkazano zbog epidemije.

I ove godine serija od 4 HEP HPS Grand Prix natjecanja zadržala su isti format. Kroz dva dana plivalo se ujutro kvalifikacije dok su finala bila na rasporedu popodne. Ove godine nastupilo je 260 natjecatelja iz hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naši najbolji plivači uspješno su otvorili sezonu sa svojim nastupima.

Toni Slavica je nastupio u četiri discipline. U svojim najboljim disciplinama, 200 i 400 mješovito, Toni je došao do zlata u apsolutnoj konkurenciji. U disciplini 100 mješovito bio je srebrni, a u disciplini 200 slobodno je završio peti.

Josip Bepo Srzić je osvojio dvije medalje. U disciplini 100 mješovito Bepo je bio najbrži kod mlađih juniora dok je u istoj konkurenciji u disciplini 100 prsno bio srebrni. U mlađe juniorskoj konkurenciji PK Šibenik je imao još dvojicu plivača koji su se popeli na pobjedničko postolje. Matej Vukičević je drugog dana natjecanja osvojio srebro u disciplini 50 leđno, dok je Mauro Galić osvojio srebro u disciplini 100 leptir.

Daniel Bušac je nastupio u četiri discipline, a najuspješniji nastup imao je u disciplini 200 prsno u kojoj je izborio nastup u C finalu. Šimun Srzić nastupio je samo u prvim kvalifikacijama izborivši mjesto u finalu u disciplini 200 slobodno. Nažalost zbog viroze Šimun nije nastupio u finalu niti na drugom danu natjecanja.

Nakon odličnih nastupa šibenskih plivača prošlog vikenda u Šibeniku i njihovi stariji natjecatelji su otplivali odlično natjecanja. Toni je bio blizu svojih najboljih rezultata te se može očekivati kako će za tri tjedna postaviti nove osobne rekorde. Mlađi juniori su plivali osobne rekorde ili na granici osobnih rekorda te osvajali medalje u svojoj dobnoj kategoriji. Od njih se očekuje napredak u rezultatima u Zagrebu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime