U Puli održano prvenstvo Hrvatske u ITF taekwondo-u

0
508

Proteklu subotu u dvorani Mate Parlov u Puli održano je prvenstvo Hrvatske u ITF taekwondo-u. Na njemu je sudjelovao i TK Solaris sa svojih 11 članova koju su ostvarili zapažene rezultate, među njima je bilo i pet prvaka Hrvatske u svojim uzrastima.

=> Šime Bačelić i Karla Slavica  bili su u borbama srebrni i obveznim sastavima formi brončani. Marin Rajčić i Ante Fuštin bili su brončani u formama.

Šime je polufinalnu borbu pobijedio značajnom bodovnom razlikom. Finalnu borbu je predao u drugoj rundi zbog dobivenog nezgodnog udarca, te nije mogao nastaviti se boriti iako je borba bila neizvjesna do same ozljede. Karla je u finalnoj borbi izgubila od svoje klupske kolegice, nakon što je pokazala veliku srdačnost.

=> Duje Bačelić se penjao na najviše postolje i iz borbi i iz obveznog sastava formi. U četvrtfinalu i polufinalu formi je pobjeđivao jednoglasnom odlukom sudaca. U finalu je ponovno izvodio zadanu formu jer su odlučivale nijanse te se zasluženo okitio zlatnom medaljom. U polufinalnoj borbi je deklasirao protivnika, dok je u finalu imao puno boljeg protivnika kojeg je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

U juniorskom uzrastu Katarina Tudić je bila zlatna u borbama nakon što je pobijedila klupsku kolegicu, a u formama je četvrtfinale pobijedila i u polufinalu izgubila 2:1  sudačkom odlukom i zasluženo osvojila srebrenu medalju.

Luka Štrkalj je bio srebreni u borbama nakon što je izgubio od klupskog kolege i brončani iz formi nakon dobivenog četvrtfinala nije uspio pobijediti u polufinalu.

Vinko Slavica je srebreni iz formi, nakon što je pobijedio u dva kola, u finalu je poražen. U borbama se okitio zlatnim odličjem nakon dominacije u polufinalnom meću, u finalnom je pobijedio klupskog kolegu. Proglašen je najboljim juniorom natjecanja te mu je tim povodom uručen prigodni pehar.

Ana Vukšić se okitila zlatom u borbi i isto tako je izborila mjesto u Hrvatskoj reprezentaciji.

Njezin klupski kolega Marin Lucić je zlatni u seniorskom uzrastu u borbama i formama. U borbama je deklasirao sve protivnike, te je u finalnoj borbi natjerao protivnika na predaju izvanrednim nožnim tehnikama. U formama je isto tako superiorno prevladao sve protivnike, nakon čega je proglašen najboljim seniorom turnira te mu je također uručen prigodni pehar. Ovim uspjehom osigurao je svoje mjesto u Hrvatskoj reprezentaciji.

Trener Frane Erak je bio centralni sudac na borilištu. Borci TK Solaris su se okitili sa ukupno 17 medalja, od kojih 7 zlatnih, 5 srebrenih i 5 brončanih. Treneri Frane Erak i Dario Mihaljević izuzetno su zadovoljni ostvarenim rezultatima s obzirom na protekle godine i ograničen način treniranja. Ovo natjecanje je pokazalo da se zajedničkim snagama uspjeli zadržati kvalitetu, na što treneri sigurno mogu biti ponosni.

 

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime