U Zagrebu se okupila ženska seniorska košarkaška reprezentacija

0
428
4

Jučer su se u Zagrebu ponovno okupila ženska seniorska reprezentacija Hrvatske. Iako su sljedeće službene utakmice tek u studenom kada Hrvatska dočekuje Bugarsku, trenirati se mora.

Okupili smo se s jednom mladom reprezentacijom. Kao što znate, zbog koronavirusa je otkazana Univerzijada u Kini, tako da je veći dio te sveučilišne reprezentacije s nama na pripremama koje će trajati 15-ak dana, rekao je izbornik Stipe Bralić na okupljanju.

Bralić se osvrnuo i na nadolazeće dana, kao i na raspoloživi roster. Pripreme završavaju s dva turnira, jedan je u Sloveniji protiv Slovenije i Grčke, a drugi u Grčkoj protiv također Grčke, Poljske i Srbije. Od igračica koje su bile prisutne u posljednjem reprezentativnom ciklusu tu su samo Cvitković, Bura i Periša. Dosta djevojaka ima problema s ozljedama. No, ideja je i bila da se kroz ovaj ciklus provjerimo mlade igračice i vidimo tko bi sutra mogao popuniti seniorski sastav. Kažem, prije samo nekoliko dana otkazana je Univerzijada pa smo napravili jedan miks seniorske reprezentacije i djevojaka koju su prihvatile poziv na Univerzijadu. Ovo je idealna prilika da provjerimo igračice s američkih sveučilišta, s obzirom na to da cijele godine imaju NCAA i nemamo ih priliku provjeriti tijekom sezone.

Djevojke su se odmah autobusom zaputile prema Ivanić-Gradu gdje će trenirati sedam dana, a potom će sljedećih osam dana, boraviti u Zagrebu. Turnir u Mariboru je na rasporedu od 09. do 11. lipnja, dok će se onaj u igrati od 14. do 16. lipnja.

Igračice:

Mihaela Lazić

Klaudija Periša

Ana Mandić

Mia Vukšić

Tonia Bilić

Lea Hajdin

Ana Miše

Sara Borić

Andrijana Cvitković

Patricija Bura

Anđela Strize

Viktorija Ćurić

Josipa Jurić

Hana Muhl

Toni Uzelac

Petra Jurić

 

Stožer:

Stipe Bralić-izbornik

Iva Borović Gregov-pomoćna trenerica

Korana Longin Cvitan-pomoćna trenerica i članica Stručnog savjeta za žensku košarku

Ivana Mikulčić-kondicijska trenerica

Kristina Zdjelar-fizioterapeut

Foto: Marin Sušić/ HKS

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime