Josip Milaković “Joto” dobitnik nagrade HOO Milan Neralić

0
381

Danas je u hotelu The Westin u Zagrebu održana svečana dodjela nagrada Milan Neralić. Nagrada Milana Neralića jedna je od najprestižnijih nagrada krovne organizacije Hrvatskog sporta. Dodjeljuje se za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini u području znanstvenog, stručnog i pedagoškog rada te poticanje tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži ili sportsko-rekreacijske aktivnosti stanovnika lokalne sredine.

Nagradu predstavlja skulptura koja ima simboličku poveznicu s prvim Hrvatom osvajačem olimpijskog odličja Milanom Neralićem (bronca u mačevanju 1900. godine na OI u Parizu), a njezin sastavni dio je i pisana povelja.
Svake godine HOO dodjeljuje 5 nagrada Milan Neralić, a po prvi put nagrada dolazi u naš Šibenik i to u ruke Josipa Milakovića. Gospodin Milaković dugogodišnji je glavni operativac i srce Škole košarke Dražen Petrović te uvaženi sportski djelatnik. U svom dugogodišnjem djelovanju generator je stvaranja uvjeta i pozitivne klime koja je stvorila niz uspješnih košarkaša i doprinjela jačanju šibenskog sporta u cjelini.
U svoj kratkom obraćanju Milaković se zahvalio Hrvatskom olimpijskom odboru na velikoj nagradi. Naglasio je kako je počašćen što se našao u ovako eminentnom društvu nagrađenih iz cijele Hrvatske. Zahvalio se svim svojim suradnicima koji su mu pomogli u odgoju mladih igrača i jačanju košarke u Šibeniku. Na kraju je zaključio da mu je cilj pronaći nekog sličnog sebi koji bi ga jednog dana mogao adekvatno zamijeniti, a što nimalo nije lagan zadatak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime