Šibenka na uzavrelom Baldekinu zapalila i Alkar za novi trijumf

0
306

Košarkaši Šibenke nastavljaju i dalje svoj pobjednički niz na Baldekinu. Nova žrtva bio je Alkar, kojeg su na Baldekinu u 16. kolu momci Damira Milačića svladali 75:59.

Susret na uzavrelom Baldekinu otvorio je Lisica za početnu prednost Alkara, da bi Brocić na drugoj strani poravnao na 2:2. Putnik sinjskoj ekipi ponovno donosi prednost, nakon čega je uslijedila minuta odmora s klupe Šibenke. Nakon predaha, Polutak je donio gostima još dva poena za njihovu najveću prednost od četiri poena prednosti. Uslijedili su potom koševi Pleadina i Kakara za izjednačenje. Nakon minute odmora, ovog puta s klupe Sinjana otišla je Šibenka u prvo vodstvo od pet koševa prednosti preko Pleadina. Prvu četvrtinu narančasti su dobili 17:11.

Na otvaranju druge Pleadin je pospremio tricu, a potom Jambrovićem jednim od dva slobodna bacanja donosi prvu dvoznamenkastu prednost Šibenci 21:11. Alkar je preko Peevya i Putnika spustio na sedam, da bi Šibenka serijom 6:0 ponovno vratila dvoznamenkastu prednost. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Šibenke 31:23.

U nastavku Šibenka je serijom 10:3 otišla i na dotad najvećih 16 poena prednosti, tricu su pospremili Kakar i Pleadin, četiri poena zabio je Paić. Nakon time outa s klupe Alkara, šibenska prednost počela se topiti, pa je tricom Bašića Alkar došao na šest koševa zaostatka. No u posljednjim trenutcima treće četvrtina Jambrović je s četiri poena, od čega jedno zakucavanje vratio Šibenku na dvoznamenkastu prednost.

U posljednjoj dionici susreta Alkar se još uvijek držao u egalu, slobodnim bacanjima Bašića četiri minute prije kraja susreta dolaze ponovno na osam poena zaostatka. Šibenka je tricom Kakara tri minute prije kraja otišla na 15 koševa prednosti 67:52. Na kraju još jedno slavlje Šibenke rezultatom 75:59.

Kod Šibenke Kakar je ubacio 17, Paić 16 poena, Skorić 14, Pleadin 13,  Kod gostiju Bašić 13, Polutak 10, Putnik 9. Šibenku u srijedu očekuje utakmica s Komarnom u AAC, dok će sljedećeg vikenda također na Baldekinu dočekati Furnir.

Šibenka: Skorić, Bobek, Klarin, Pleadin, Howard, Brocić, Antić, Jambrović, Šarić, Škugor, Paić

Alkar: Zukanović, Bašić, Marić, Vojedilov, Putnik, Polutak, Peevy, Svalina, Tomašević, Vučić, Jukić, Lisica

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime