Bralić: Nadam se uspješnoj sezoni, bez briga oko ispadanja

0
565

Uoči početka nove sezone u Premijer ženskoj ligi, s trenerom Stipom Bralićem napravili smo intervju o planovima Šibenika u novoj sezoni.

Evo treneru, pripreme za novu sezonu bližu se kraju, u kakvom raspoloženju dočekujete novu sezonu?

  • Mi nismo imali klasične pripreme. Počeli smo s treninzima 05. rujna, većinom s našim mladim igračicama koje su igrale prošle sezone bez pojačanja u tom trenutku. Novu sezonu dočekujemo u dobrom raspoloženju. Nismo igrali prijateljske utakmice. Prva tri kola igramo s ekipama koje su praktički favoriti za osvajanje prvenstva. Te utakmice će nam poslužiti kao prijateljske utakmice iz razloga što smo se kasno skupili. Mi ćemo se skupiti dva tri dana prije prvog kola.

Kao i svako ljeto, i ovo je bilo prometno na ženskom dijelu Baldekina. Da li ste zadovoljni s kadrom kojeg imate na raspolaganju?

  • U odnosu na prošlu sezonu, ostali smo gotovo bez kompletne prve petorke. Ostala je samo kapetanica Dana Šarić. Imali Tilford, prošlogodišnji naš play i prvi strijelac kluba je otišla u potragu za europskim angažmanom. Franka Ćuklin koja je završila drugi razred srednje škole, otišla je u Trešnjevku bez pozdrava, iako samo jako ulagali u nju za simboličnu odštetu. Monika Bosilj koja je dobro odigrala drugi dio sezone, koja je bila pun pogodak i pojačanje otišla je u Cagliari. Nives Džafić otišla je u Berlin, koji se natječe u drugoj njemačkoj ligi.
  • Umjesto njih doveli smo na poziciji jedan i dva Khianu Johnson. Lani je odigrala prvu sezonu u Europi. Prvi dio sezone provela je u rumunjskoj Costanci, drugi dio u Cluju. Iz Zadra smo doveli mladu Mihaelu Dobrić te mladu Ukrajinku Viru Cherkasku. Radi se o djevojci koja ima 20-godina. Stigla je iz Kijeva. Zbog ratnog stanja u Ukrajini, u Hrvatskoj se ne računaju kao stranci. Ovako na papiru, bolji smo u odnosu na prvi dio prošle sezone, nešto lošiji nego u drugom dijelu sezone. Pokušat ćemo se do početka sezone pojačati još jednom igračicom, ako ne uspijemo ovisno o rezultatima ćemo reagirati na polusezoni.

Za novu sezonu potpisali ste Amerikanku Johnson i Ukrajinku Cherkasku, što nam možete reći o njima? Da li mogu pomoći mladoj šibenskoj ekipi u ostvarivanju glavnog cilja, a to je ostanak u Premijer ženskoj ligi?

  • Amerikanka Johnson, igra na poziciji jedinice i dvice. Dosta je brza. Igrala je solidno u rumunjskog ligi. Išli smo na to da uzmemo igračicu koja je već bila u Europi, da ima to nekakvo iskustvo i da joj ne treba prilagodba. Teško je kad se dovede igračica s Collage i koja nema europsko iskustvo. Cherkaska igra na poziciji krilnog centra. Jako mlada, pred kojom je dosta rada, ali bit će od koristi našoj mladoj ekipi.

Ovo ljeto nekoliko igračica dobile je pozive u reprezentacije, laska li Vam to kao treneru?

  • Da, dosta naših igračica je bilo po reprezentacijama, što je nama signal da dobro radimo. U seniorskoj reprezentaciji imali smo četiri Šibenčanke: Borić, Periša, Strize i Vukšić. U U-20 reprezentaciji na širem popisu bila je Petra Baban. U juniorskoj reprezentaciji imali smo sada već bivšu našu igračicu Franku Ćuklin i Luciju Milković. U kadetskoj reprezentaciji imali smo Josipu Milković i Petru Dragović. Josipa je bila među 12 igračica koje su osvojile brončanu medalju u Portugalu. To je znak da se unatoč teškim uvjetima jako dobro radi i da imamo mnogo mladih igračica. U zadnje četiri godine čak je 13 igračica otišlo u druge klubove nakon srednje škole. Velika je čast što su njih čak četiri bile dio reprezentacije na turnirima.

Osim ostanka u ligi, koji su još ciljevi u novoj sezoni? Da li će kadetkinje koje su od prošle sezone u seniorskoj ekipi dobivati još veću minutažu i od koga očekujete najveći iskorak?

  • Sigurno da je glavni cilj ostanak u ligi. S obzirom na dosta tešku financijsku situaciju, predsjednik Periša je pokazao da je mađioničar s obzirom da svake godine nađe sredstva da se spasimo.

Tko je po vama favoriti za osvajanje, a koga vidite u borbi za opstanak?

  • Kao glavne favorite za naslov vidim dubrovačku Ragusu, Plamen Požegu. Imaju priliku da kupe pet šest kvalitetnih seniorskih igračica što im radi ogromnu razliku. Tu bi istaknuo i Trešnjevku, koja skuplja po Hrvatskoj sve najbolje košarkašice, a od ove sezone i KAŽL koji se pojačao sa dvije američke košarkašice.
  • U borbi za ostanak, nadam se da mi nećemo biti u najužem krugu. Pokušat ćemo izboriti opstanak što prije, a ne kao lani kada smo se spašavali do pred sami kraj prvenstva. Mi imamo najmlađu ekipu. Split je jako oslabljen u odnosu na lani kada su bili pretposljednji. Novi prvoligaš Orka, također je u tom krugu, kojem je ovo prva prvoligaška sezona. Sigurno da nemaju neku previše jaku ekipu te Medveščak koji je oslabljen u odnosu na prošlu sezonu. Nadam se jednoj mirnoj sezoni i da se nećemo dovesti u situaciju za ispadanje, što bi za nas bio veliki uspjeh.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime