Teo Strunje: Prva liga mora nam biti misao vodilja

0
568

Evo treneru, za vikend konačno počinje 2. HMNL jug. Kakvo je raspoloženje u svlačionici uoči početka nove sezone?

  • Raspoloženje je dobro, svi smo nestrpljivi. Čekamo početak prvenstva, pripreme su se malo odužile s obzirom da od prvobitno zakazanog početka prvenstva, ono je pomaknuto za još tjedan dana. Imali smo punih šest tjedana priprema i jedva čekamo da konačno krene.

Kao i kod drugih klubova i u šibenskom drugoligašu bilo je prometno, što je bilo i za očekivati s obzirom da ste ispali iz lige. Klub su napustili Dudy Da Silva, Jurić, Jurjević, Matković, Knežić, Palavra, Pehar, Šućur, Wellington. Došlo je pet novih igrača: Ante Ćorluka, Duje Bajrušović, Kosta Vuković, Mario Žumberac i Mikhail Almeida. Sigurno da je odlazak Šućura veliki gubitak, tko bi ga trebao zamijeniti? Da je ekipa slabija ili jača u odnosu na prošlu sezonu?

  • Ove promjene nemaju uopće veze s ispadanjem u drugu ligu. Plan je bio napraviti ovakvo nešto i da smo ostali u prvoj ligi. Što se tiče same zamjene za Šućura, svi znamo da je on najbolji strijelac prve i druge lige i gotovo je nemoguće naći na tržištu igrača koji je spreman doći u drugu ligu, a koji je spreman isporučiti toliki broj golova. Njegov odlazak u Futsal Dinamo je normalan slijed u karijeri jednog sjajnog igrača. Što se tiče odnosa sadašnje ekipe u odnosu na onu lanjsku teško je procijeniti. Otišlo je deset igrača, došlo je pet. Ja bi samo rekao da smo dobili ono što smo tražili, a to je ubrzanje ekipe tako da smo sigurno puno brža ekipa nego što smo bili. To je za mene u ovom trenutku najbitnije, jer u futsalu brzina je jako važna za napraviti dobar rezultat.

Što nam možete reći o novim pojačanjima?

  • Ove godine pokušali smo ciljano birati pojačanja po pozicijama. Odluka je bila da imati četiri igrača koja će nam donositi razliku, a ostalo da budu domaći momci iz Šibenika. Ovo ekipa ima veći šibenski štih nego ona lanjska. Što se tiče pojačanja, Bajrušović će igrati na poziciji zadnjeg igrača. Ćorluka lijevog beka, Kosta Vuković poziciju desnog beka te Almeida koji je jedan polivalentan igrač. Može nam pomoći u napadu kao napadač i na poziciji lijevog beka. Vidjet ćemo, prvenstvo će pokazati da li smo pogodili s njima. Očito je da će Bajrušović biti najveće pojačanje, jer ipak je on taj koji druge čini boljima. Od ostalih očekujem da će pridonositi pobjedama.

Mislite li da se uprava kluba olako zahvalila nekim igračima iz prošle sezone, s obzirom na kratak roster i mali broj slobodnih igrača na tržištu?

  • Ne bih se složio da se uprava olako zahvalila nekim igračima, jer dobro smo promislili o svemu tome. Na neke odlaske nismo mogli utjecati, prije svega na odlaske Nene Knežića i Zvonimira Šućura koje smo htjeli zadržati. No međutim, oni su se odlučili otići u prvoligaške sredine i nastaviti s daljnjim napretkom u karijeri. Ja im želim sreću, a za ostale neke su objektivne okolnosti, jer nije bilo realno da će Brazilci ostati kao ni Matković i Jurić koji su se vratili u Zagreb.

Prvoj ekipi priključeni su i dvojica juniora Franko Cinoti i Paulo Vrbičić. Koji su prvi dojmovi o njima?

  • Nastojimo priključiti što je više mladih igrača, ali jako je teško od njih dobiti feet back. Što se tiče Vrbičića, mislim da ima perspektivu, ali trenutno futsal njemu nije u prvom planu, tako da od njega ne mogu očekivati neke veće stvari. Što se tiče Cinotia, on je puno ozbiljniji i odgovorniji u treningu. Ako nastavi ovako raditi i dolaziti na treninge, napredak će biti tu. Očekujem da će se kroz neki određeni period moći priključiti u rad kluba i pomoći samom klubu u igranju.

U pripremnom periodu odigrali ste pet pripremnih dvoboja. Pobijedili ste Gospić na turniru i Heroje. Doživjeli ste dva poraza od prvoligaša Olmissuma i Futsal Dinama te remi s Kijevom. Kako ste zadovoljni pripremama?

  • Uvijek ima nekih objektivnih okolnosti zbog kojih nisam zadovoljan. Prije svega, sezona je još uvijek trajala i neki igrači su radili i izostajali s treninga. S obzirom da nismo profesionalni klub to je normalno. Ono što je najbitnije je da svaki dolazak na trening su momci shvatili kao priliku za napredak i tu nemam primjedbu na njihov rad. Mislim da smo odigrali pet dobrih utakmica i rezultat u priprema meni nikad nije u prvom planu. Dao sam priliku svim igračima i svjestan sam s čim raspolažem za samo prvenstvo. Za drugoligašku razinu odradili smo jako dobre pripreme, slobodno mogu reći da smo momčad koja je odradila najviše treninga na drugoligaškoj razini.

Koje su ambicije kluba u novoj sezoni? Od sljedeće sezone stvara se jedinstvena druga liga, tako da će trebati biti među prve tri prvoplasirane ekipe za ostati u njoj?

  • Cilj kluba je povratak u prvu ligu i ja kao trener uvijek imam takav cilj. To je razlog zbog kojeg sam ostao, jer ja samo gledam kako ćemo se vratiti u prvu ligu. Ne tražim alibije, jednostavno prva liga nam svima mora biti misao vodilja. Ne volim kad se klubovi zadovoljavaju petim, šestim mjestom. Želim samo naslov. Svaki dan smo u rudniku na Baldekinu, samo zbog toga i svaki dan treniramo samo zbog toga. Uz pomoć navijača ja vjerujem da ćemo biti jedan od glavnih kandidata za naslov prvaka u 2. HMNL jug.

Prvo kolo Šibeniku donosi gostovanje kod Omble? U kojem sastavu putujete u Dubrovniku, tko bi trebao biti glavna prijetnja domaćinima u tom susretu?

  • Glavna prijetnja domaćinima biti će Šibenik 1983. Ne gledam svoju ekipu kroz prizmu jednog igrača i ne može pojedinac donositi pobjede. Svi moraju napraviti svoj dio posla, oni koji su zaduženi za obranu moraju napraviti to, oni za golove svoje. Moramo biti jedno tijelo i što kompaktniji, jer kako sezona bude odmicala bit ćemo uigraniji. Idemo u Omblu po tri boda. Maksimalno respektiramo domaćina i svjesni smo svih zamki koje nosi prvenstvo, pogotovo da prva kola gdje mi sigurno nećemo biti na razini na kojoj želimo biti.

Imate li nam što poručiti za kraj?

  • Za sami kraj, pozivam sve navijače Šibenika, sve ljubitelje futsala da nas prate ove sezone. Neka žive s nama, mi ćemo dati sve od sebe da ih razveselimo. Gledat ćete jedan brži Šibenik nego prošle sezone. Ekipa je tako i koncipirana da smo ekipa s više energije. Ja se nadam da će nas naši navijači pratiti i biti zadovoljni našim izvedbama. Nadam se da ćemo svi zajedno u petom mjesecu u kvalifikacijama napraviti sve da se vratimo gdje i pripadamo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime