U novom intervju ŠI-sport portala predstavljamo sestre Milković

0
740

Nakon nedavnog prvog intervjua ŠI-sport portala u kojem smo predstavili Petru Dragović, u novom intervju predstavljamo Vam mlade igračice ŽKK Šibenik Josipu i Luciju Milković:

1. Evo za početak nam se predstavite obe?
Bok mi smo Josipa i Lucija. Idemo u drugi i treći razred Medicinske škole Šibenik i treniramo košarku u ŽKK Šibenik.

Foto: Naši tići

2. Kada i gdje je započela vaša košarkaška priča?
Prvo smo krenule sa školom košarke dok je još postojao Jolly i tu smo trenirale godinu dana i prestale. Nakon pet godina predomišljanja da se ponovo upišemo, upisale smo se u ŽKK Šibenik u kojem treniramo nepune 4 godine. Sve do ove sezone trenirao nas je Petar Zlatoper, a sada kad smo prešle u seniorke trenira nas Stipe Bralić.

Foto: Naši tići

3. Članice ste i kadetske i seniorske ekipe, gdje je lakše igrati?
Definitivno je lakše igrati u seniorskoj ekipi jer su tu ipak iskusne igračice. Više se taktički igra i svatko zna svoje mjesto.

4. Na netom završenom kadetskom prvenstvu ŽKK Šibenik osvojio je brončanu medalju. Koji su dojmovi pogotovo tebe kao kapetanice Josipa?

Lucija:
Ja sam jako zadovoljna sa našom kolektivnom igrom s obzirom na sve okolnosti. Protiv KAŽL odigrale smo jako hrabro i odlično smo se nosili s njima sve do zadnje sekunde i ostvarile nikad bolji rezultat protiv njih iako smo izgubile.
Utakmica za broncu je bila vrlo važna. Bili smo favoriti i uspjeli smo to dokazati.
Čestitam svim svojim suigračicama jer smo stvarno zaslužile nakon dosta truda i rada. Ovo je veliki uspjeh za klub jer već niz godina mlade kategorije nisu ništa osvojile.

Josipa:
Naše želje su bile plasirati se na final four kadetskog prvenstva. U polufinalu je KAŽL bio dominantniji, ali vidjeli smo da se možemo nositi i sa najboljim ekipama Hrvatske. Protiv Virja smo pokazale koliko možemo i osvajanje medalje je samo dodatni motiv za rad dalje. Čestitam svojim suigračicama i treneru na velikom uspjehu za naš klub.

Foto: Marin Sušić

5. Od ove sezone obje ste stožerne igračice seniorske ekipe. Kakav je bio osjećaj iz kadetskog uzrasta uskočiti u seniorsku ekipu?

Lucija:
Već dvije godine sam polako ulazila u seniorski sastav, bila bih nekad na treninzima ili išla na neke utakmice pa sam već “navikla” na sve. Treniranje sa iskusnijim igračicama sigurno će mi pomoći u daljnjem razvoju. Sretna sam što sa svojih skoro 17 godina imam jako dobru minutažu u seniorskoj ekipi.

Josipa:
Ulazak u seniorsku ekipu za mene predstavlja veću odgovornost i znam da se više moram posvetiti treninzima. Treniranje sa starijim igračicama će mi pomoći u razvoju i uvijek je dobro poslušati savjet iskusnije igračice koja je igrala u Hrvatskoj ili van Hrvatske. Imam 15 godina i svaka seniorska minuta mi puno znači.

Foto: Tonći Vlašić & Naši tići

6. U aktualnoj sezoni ŽKK Šibenik vodi grčevitu borbu za opstanak. Vjerujete te li obe da se klub može spasiti od ispadanja?
Vjerujemo da ćemo izboriti opstanak zbog dodatnog pojačanja iskusnijih igračica i našom željom i borbenošću na svakoj utakmici.

7.Najdraze suigračice?

Lucija:
Pa sa svima smo odlične i na terenu i van njega ali iskreno jedna drugoj smo si najdraže.
Takoder uz sestru najbolja mi je Franka Ćuklin i s njom se najbolje sporazumijevam na terenu.

Josipa:
Najdraže suigračice su mi i najbolje prijateljice – Franka Ćuklin i Petra Dragović. Sestra mi je najveća potpora i dobro surađujemo na terenu, a i van njega.

Foto: Naši tići

8. Kako provodite slobodno vrijeme?
Uz školu i klupske obaveze nemamo puno slobodnog vremena, ali kad se nade volimo pogledati utakmice malog nogometa i košarkaša, a najčešće malo odspavati.

9. U kojem jačem klubu se vidite jednog dana?
Trenutno nemamo odgovor jer nam se mišljenja mijenjaju svaki dan.

10. Pratite li još koji sport u Šibeniku osim košarke?
Mali nogomet.

Foto: Naši tići

Za kratki komentar o talentiranim šibenskim sestrama Milković pitali smo i njihovog trenera Petra Zlatopera:

Sestre Milković doveo je na trening stric Milković, koji je i sam nekad igrao košarku. Imale su tada punih 13 (Lucija) i punih 12 (Josipa) godina. Moglo bi se reći da su došle dosta kasno i činjenica je da su propustile neke bitne godine u razvoju svojih motoričkih sposobnosti, što je naravno šteta. Ipak, zahvaljujući dodatnim terminima za individualni rad i njihovom velikom trudu uspjele su dostići, pa i prestići, neke svoje vršnjakinje. Košarkaški gledano, to su cure izrazito košarkaške antropometrije i sa velikim talentom za postizanje koševa – urođenom preciznošću, moglo bi se reći, i kao takve su jako zanimljive. Ipak, za uspjeh u modernoj košarci morat će još puno raditi, kako na razvoju svojih individualnih tehničko-taktičkih vještina, tako i na razvoju motoričkih sposobnosti, poglavito snage, brzine i lateralne agilnosti.
Foto: Za ŠI-sport portal Kristina i Željko Dragović
Viđeno: Petar Zlatoper u četvrtak 13:15

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime