Đaković i Dujmović jedini maksimalni, što donosi proljeće?

0
402

Pobjedom u Vinkovcima nogometaši Šibenika zaključili su jesenski dio sezone u Supersport 1. NL. Na dvomjesečnu pauzu, narančasti odlaze s drugog mjesta i 36 bodova, pet manje od vodećeg Zrinskog.

Antonio Đaković i Duje Dujmović jedini su odigrali svih 17 utakmica, što je u minutama 1530. Slijede Ivan Božić s 1416 minuta, Toni Kolega s 1303 te Ivan Roca s 1288. Najbolji strijelci Šibenika su Carlos Torres i Josip Majić s po osam pogodaka, Ivan Božić je postigao šest, Ivan Cvijanović tri.

Šibenik je u 17 utakmica postigao 33 pogotka, što ga čini najboljim napadom lige, dok je primio 14, što mu donosi drugu najbolju obranu lige, samo je Zrinski primio manje, odnosno deset. Narančasti su ostvarili 11 pobjeda, 3 remija i tri poraza. Od tri spomenuta poraza, ni jedan se nije dogodio na Šubićevcu, Šibenik je bez bodova ostao na Krimeji protiv Orijenta (5:4), u Sesvetama(1:0) te kod Zrinski(2:0).

Još jedna uzbudljiva i napeta je pauza pred klubom sa Šubićevca. U odnosu na posljednja tri puta kada su se borili za prvu ligu i bili prvi nakon jesenskog dijela, sada je Šibenik lovac nad prvoplasiranim Zrinskim. Za očekivati je i koje prvoligaško ime kao pojačanje za drugo dio sezone.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime