Plivači Šibenika osvojili 14 medalja za PH, Toni Slavica najbolji hrvatski plivač

0
395

Plivači Šibenika zatvorili su još jednu natjecateljsku sezonu nastupom na Prvenstvu Hrvatske na zagrebačkim Sveticama. Na ovom ljetnom prvenstvu izmijenjene su bile propozicije, pa se već u jutarnjim kvalifikacijama plivalo za plasman u kategorijama od mlađih juniora do mlađih seniora. Popodnevna A i B finala donijela su borbe za seniorska odličja. Plivački klub Šibenik na prvenstvu je osvojio 14 pojedinačnih i jednu štafetnu medalju.

Toni Slavica– otplivao je maestralno natjecanje. Okitio se s tri naslova seniorskog, mlađe seniorskog i juniorskog prvaka. Toni je bio jedan od najboljih hrvatskih plivača na ovom natjecanju. Uz osvojene naslove upisani će biti i rezultati iz disciplina 200 mješovito, 400 mješovito i 200 prsno kao najbrži isplivani rezultat u juniorskoj konkurenciji. Uz sve to treba nadodati i juniorski rekord na 200 prsno na PH, što u konačnici daje četiri isplivana juniorska rekorda u ovoj sezoni.

Luka Popović– osvojio je dvije bronce, u disciplinama 200 mješovito i 200 leđno. Sudjelovao je i u juniorskoj mlađoj štafeti koja se okitila broncom, uz njega plivali su Josip Bepo Srzić, Šimun Srzić i Matej Vukičević.

Josip Bepo Srzić– srebrni na 200 prsno u malim bazenima.

Mauro Galić– kadetski prvak Hrvatske na 100 leptir te brončani u disciplini 200 leptir.

Ukupno su na Prvenstvima Hrvatske plivači Šibenika osvojili 32 medalje, te tri na kadetskom prvenstvu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime